Tillykke: Amalienborg har fået en ny teenager

Prinsesse Isabella træder ind i teenageårene, når hun i dag, tirsdag, fejrer sin 13-års fødselsdag.

Ja, det er allerede 13 år siden prinsesse Isabella kom til verden. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Der kommer endnu en teenager i kronprinsfamiliens royale gemakker på Amalienborg, når prinsesse Isabella tirsdag fejrer sin fødselsdag.

Kronprinsparrets ældste datter fylder nemlig 13 år, og dermed træder hun nu officielt ind i en ny epoke i sit liv – teenageårene.

Artiklen fortsætter under videoen

Prinsesse Isabella er nummer tre i arvefølgen til den danske trone efter sin storebror, prins Christian, og sin far, kronprins Frederik.

Til daglig går hun på Tranegårdskolen i Hellerup, men i begyndelsen af året var hun sammen med sine søskende, prins Christian og tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine, på et skoleophold i Schweiz.

Her gik de royale børn på Lemania-Verbier International School, og for prinsesse Isabella var det et hit, at hun fik ski på skemaet.

Derudover glædede den unge prinsesse sig over muligheden for at blive bedre til sprog. Det fortalte hun på et pressemøde 6. januar i anledning af de royale børns skolestart.

– Mig og Christian har fransk derhjemme i skolen, men vi kommer til at blive meget bedre til engelsk og fransk, og det glæder vi os meget til, fortalte prinsesse Isabella.

Skoleopholdet i Schweiz skulle have varet i 12 uger, men blev afbrudt nogle uger før tid på grund af coronavirusset.

Foruden ski og sprog er tennis og ridning blandt prinsesse Isabellas helt store interesser – sidstnævnte hobby deler hun med sin mor, kronprinsesse Mary, og sin lillesøster, prinsesse Josephine.

Døbt i Fredensborg Slotskirke

Prinsesse Isabella kom til verden på Rigshospitalet i København 21. april 2007.

1. juli samme år blev hun døbt i Fredensborg Slotskirke, hvor hun fik sit fulde navn, Isabella Henrietta Ingrid Margrethe.

Henrietta er navnet på prinsesse Isabellas afdøde mormor, Henrietta Clark Donaldson. Margrethe er navnet på hendes farmor, dronning Margrethe, mens Ingrid var navnet på prinsesse Isabellas oldemor, dronning Ingrid.

Powered by Labrador CMS