Travl dag for prinsesserne

Kalenderen er fuld af aftaler for både prinsesse Marie og kronprinsesse Mary.

Offentliggjort Sidst opdateret

Det er længe siden, at Kongehusets kalender har været fuld af opgaver.

Der er i forbindelse med coronavirus blevet droslet ned på besøg og arrangementer, men der er efterhånden ved at være gang i arbejdet igen, selv om der tages forbehold for en masse restriktioner.

Artiklen fortsætter efter videoen

Denne onsdag er kalenderen booket for prinsesse Marie og kronprinsesse Mary.

Til husmøde

Arbejdsdagen starter til formiddag for prinsesse Marie, der de seneste par dage er vendt hjem til Danmark.

Tirsdag var hun en del af den første officielle Madspildsdag i Danmark nogensinde. Onsdag er det dog noget andet, prinsessen kaster sig ud i.

I kraft af sin rolle som protektor for Folkekirkens Nødhjælp deltager prinsesse Marie i et månedligt husmøde.
Siden 2011 har prinsessen været protektor for organisationen, der varetager et hav af opgaver.

Særligt støtter organisationen verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv, mens organisationen hjælper mennesker i nød. Folkekirkens Nødhjælp giver nemlig også akut nødhjælp i katastroferamte områder.

De kæmper for en mere ligeværdig og bæredygtig verden. Noget som også prinsesse Marie har vist stor interesse for, blandt andet i kraft af sin rolle som protektor, men også for sin interesse for at mindske madspild.

Undervisningspris

For kronprinsesse Mary starter arbejdsdagen over middag, hvor hun deltager ved årets uddeling af Uddannelses- og Forskningsministeriets Undervisningspris 2020.

Det er første gang, at prisen uddeles. Og i år er det altså syv inspirerende og engagerede undervisere på videregående uddannelser, der skal hyldes.

Undervisningsprisen hædrer de gode undervisere, ligesom at den skal være med til at skabe opmærksomhed om inspirerende, inddragende og nytænkende undervisere.

Med prinsen følger 500.000 kroner, hvoraf 200.000 er en personlig hæderspris, mens de resterende skal bruges på udviklingsaktiviteter, der skal værne om et engagerende undervisningsmiljø.

Fejrer kærligheden

Senere skal kronprinsesse Mary igen på arbejde.

Hun gør nemlig comeback.

I aften skal kronprinsessen i Cirkusbygningen, hvor der afholdes det årlige Danish Rainbow Awards, som hun også sidste år var en del af.

Prisuddelingen er med til at hylde personer i personer, organisationer og virksomheder, der er med til at gøre levevilkår for LGBT+-personer i Danmark bedre.

Kronprinsessen har ifølge mediet Out and About fået det ærefulde hverv at skulle overrække Rainbow Business Danmarks Ærespris.

Det er syvende år i træk, at Danish Rainbow Awards bliver afholdt.

I år er det Abdel Aziz Mahmoud og Ibi Støving, der skal guide tilskuer og seerne, da det bliver sendt fredag den 2. oktober på TV 2 Zulu, godt igennem showet.

Powered by Labrador CMS