Travl skuespiller tager familien med på turne

Skuespilleren tager hele familien med, når han turnerer landet rundt med diverse teatre. Han og familien har en travl sommer i vente.

Offentliggjort Sidst opdateret

_Det er ikke altid nemt at få hverdagen til at gå op. Det kender de fleste nok til. For skuespilleren Jesper Riefensthal og hans familie kræver det ofte, at de bevæger sig rundt i landet. Denne sommer og dette efterår er ingen undtagelse.

På nær de to ugers sommerferie, som Jesper Riefensthal har med sin familie, så skal de være på farten, fordi han skal spille teater flere steder i landet.

På Bornholm

Siden Januar har den 40-årige skuespiller pendlet fra Sjælland til Fyn, hvor DR optager sin nye serie Fred til lands, som Jesper Riefensthal har en rolle i. På trods af at sommerferien melder sig for de fleste, så fortsætter Jesper Riefensthal med arbejdet.

Imellem optagelserne til Fred til lands har han nemlig været til læseprøve på den næste forestilling, han er med i, på Bornholms Teater. Dér skal han, hustruen og børnene tilbringe en god del af sommeren – og efteråret med.

– Min kone har lige været i Thyborøn, fordi hun er kunstner og lavede en performance deroppe. Nu er hun taget videre til Herning. Så drengene og jeg har lige været i Thyborøn og besøge hende. Når hun kommer hjem, så tager de til Rønne og besøger mig, siger skuespilleren til Kendte.dk.

På turne

For nogle kunne det godt lyde som et hektisk liv, der leves i en kuffert, men for Jesper Riefensthal, hustruen Alaya Stoffer Hjorth og deres to børn er det mere eller mindre hverdagskost.

Det betyder naturligvis også, at der i slutningen af året også venter familien en nomadetilværelse.

– Så tager jeg på turne i november og december, hvor de tager ud. Så har vi faste hoteller, så drengene på 3 og 5 kender de steder, de kommer ud. For vi er meget rundt, siger skuespilleren.

Familien er ikke helt nomader, da de har en fast bopæl i Karise.

Overlappende forestillinger

Med sådan et tempo har den 40-årige skuespillers liv nu kørt siden han i 2006 blev udlært som skuespiller.

– Siden jeg blev færdig på skolen har der ikke været tid til ferie. Den ene forestilling overlapper den anden. De næste to forestillinger, jeg laver, overlapper hinanden med 14 dage, hvor jeg skal pendle mellem København og Rønne hver dag, siger skuespilleren der foruden Bornholms Teater også skal arbejde på Folketeatret.

Teater-tosset

Det er indtil videre mest på de skrå brædder, at Jesper Riefensthal har udmærket sig. Men han har et brændende ønske, om der kan komme endnu flere film- og tv-optrædener på hans CV.

– Jeg vil rigtig gerne lave meget mere film og tv, for jeg har lavet rigtig meget teater. Alt hvad jeg har kunne tage ind af døren og lidt til. Jeg var med til at starte teatrene Momentum i Odense og Mungo Park i Kolding, siger skuespilleren.

Mindre slid

Ikke nok med, at det interesserer ham at lave meget mere film og tv, så er det heller ikke på samme måde så anstrengende en arbejdsmetode som teater.

– Jeg synes virkelig, det er interessant med tv og film, fordi det er knapt så slidsomt som at spille den samme forestilling 100 gange, som jeg gjorde med den sidste, jeg medvirkede i. Og at være væk i lang tid for eksempel med turnerende teater, det er noget mere slidsomt. Det er lidt mere priviligeret arbejde det her (tv-optagelser. red.). Det er mere mentalt arbejde, og så er det bare rigtig interessant, siger han.

Til efteråret kan du se Jesper Riefensthal i rollen som Tom i den nye DR-serie Fred til lands. Den får premiere til oktober.

Powered by Labrador CMS