TV 2 ansætter digital detektiv

Det bliver Peter Møllers opgave at overvåge kilderne på de sociale medier, satellitbilleder og databaser

Offentliggjort

Det er ikke længere udelukkende i verdens brændpunkter, at TV 2 har korrespondenter. Nu indsætter mediemastodonten også én online.

TV 2 har udnævnt Peter Møller som kanalens nye digitale efterretningskorrespondent.

Det oplyser TV 2 i et længere opslag på det erhvervsorienterede sociale netværksmedie LinkedIn.

Nu med ambitioner

- Den afgørende forskel på TV 2 og nyhedsfeeds på sociale medier er, at vi undersøger tingene, inden vi fortæller historien. Det er min ambition at gøre det tydeligt for folk, hvordan vi gør, siger Peter Møller i opslaget.

Peter Møller får ansvaret for det digitale detektivarbejde, det kræver at analysere og skabe journalistik ud fra oplysninger på sociale medier, satellitbilleder og databaser, uddyber TV 2 i opslaget.

Bekæmpelse af misinformation

Det sker for at hjælpe danskerne til bedre at kunne gennemskue aktuelle nyhedshistorier og bekæmpe den misinformation, der spreder sig i samfundet.

- Mit arbejde kommer også til at handle om at fortælle historier ud fra åbne kilder på internettet og invitere brugerne med på rejsen ned i kaninhullet. Hvor mange oplysninger kan man egentlig finde, hvis man graver dybt nok?, udtaler Peter Møller.

Mistænkelig russisk aktivitet

Han kommer fra en stilling som digital featureskribent på TV 2 Nyhedernes udlandsredaktion, og han har allerede løst sine første opgaver.

Blandt andet tilbage i maj, hvor han undersøgte baggrunden for forstyrrelser af gps-signaler over Østersøen og fandt frem til mistænkelig russisk aktivitet i Kaliningrad, oplyser TV 2.

Peter Møllers opgaver bliver både at skabe journalistiske historier ud fra åbne kilder på internettet og at verificere billeder og oplysninger, der møder danskerne i forbindelse med aktuelle begivenheder, skriver TV 2 om jobbeskrivelsen.
Powered by Labrador CMS