Skip to main content

"Undskyld"

TV 2-direktør mener, at stationen ikke i tide har taget hånd om problem med krænkende adfærd. Hun undskylder

TV 2's administrerende direktør siger nu undskyld
TV 2's administrerende direktør siger nu undskyldChristian Lindgren/Ritzau Scanpix

En ny dokumentarserie, der mandag har premiere på streamingtjenesten discovery+, afslører en "usund og helt uacceptabel kultur" på TV 2.

Nu undskylder stationens administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen.

Dog ikke i hverken interview eller pressemeddelelse, men i en mail - til sin egen arbejdsplads, der altså også er omdrejningspunktet for hele dramatikken. 

- Det beklager vi og undskylder for, skriver hun ifølge TV 2 i mailen.

Anne Engdal Stig Christensen mener, at stationen har handlet for sent i forhold til at tage fat om problemerne.

- MeToo er et strukturelt samfundsproblem, og vi har set det afdækket i en lang række brancher. Fælles for dem alle er, at der er handlet for sent. Det samme er tilfældet her på TV 2, hvor der historisk ikke har været tilstrækkeligt fokus på den usunde kultur, siger den administrerende direktør.

Store konsekvenser

Advokatundersøgelsen har fået konsekvenser for flere ansatte på tv-stationen, som er stoppet eller har fået andre sanktioner.

I december sidste år blev det meddelt, at tv-værten Jens Gaardbo stoppede på TV 2 på grund af "dårlig dømmekraft" i hans tid som nyhedschef for omkring 20 år siden.

TV 2-direktør Anne Engdal Stig Christensen siger, at der gennem en årrække har været en usund og helt uacceptabel kultur på tv-stationen. (Arkivfoto).
TV 2-direktør Anne Engdal Stig Christensen siger, at der gennem en årrække har været en usund og helt uacceptabel kultur på tv-stationen. (Arkivfoto).Miklos Szabo/TV 2 Presse/Ritzau Scanpix

Også Jes Dorph-Petersen er stoppet som vært på TV 2, efter at to tidligere praktikanter har fortalt om krænkende oplevelser med ham for henholdsvis 18 og 20 år siden.

Han er dog selv gået i rette med anklagerne.

Den tidligere studievært Jes Dorph-Petersen har fået medhold i sin klage.

Advokatfirmaet Norrbom Vinding skal derfor betale en bøde på 20.000 kroner, har fagbladet Journalisten tidligere skrevet.

Det er Advokatnævnet, der har afgjort sagen, efter Jes Dorph-Petersen klagede ove den undersøgelse om sex-krænkelser, som Norrbom Vinding har undersøgt for TV2.

Ifølge fagbladet har Jes Dorph-Petersen fået medhold i tre klagepunkter.

To andre klagepunkter fik den tidligere studievært ikke medhold i.

Den 62-årige journalist blev i forbindelse med undersøgelsen af kulturen på TV 2 anklaget af to tidligere praktikanter for sexkrænkelser i privat regi i 2001 og 2003.

TV droppede dokumentar

Oprindeligt startede dokumentaren i TV 2's hænder for at sætte fokus på MeToo på danske arbejdspladser.

I researchfasen kom det dog primært til at dreje sig om TV 2. Derfor valgte TV 2 ikke at fortsætte med dokumentarprojektet, da det ifølge tv-stationen ikke var troværdigt, at TV 2 lavede en undersøgelse af sig selv.

I stedet gik produktionsselskabet Impact TV i gang med en dokumentar om emnet.

Del din kommentar