Skip to main content

Vicky Berlin scorer stor rolle

Den kendte revystjerne Vicki Berlin har fået sin første internationale rolle i en film, som tilmed er nomineret til en af verdens mest prominente priser

Vicki Berlin går lørdag aften ned ad en af klodens mest prestigefyldte røde løbere på Filmfestivalen i Cannes til verdenspremieren på Guldpalme-vinderen Ruben Östlunds nye værk, "Triangle of Sadness".

Den 44-årige danske revystjerne og satiriker er nemlig på rollelisten i den længe ventede film, der er den svenske mesterinstruktørs første siden "The Square".

- Det er helt blip blop. Jeg har en fuldstændig ud af kroppen-oplevelse, så jeg er gået helt i praktik - som hvordan jeg får min kjole med. Jeg kan slet ikke rumme det, fortæller en begejstret Vicki Berlin.

Skal nyde det

- Jeg håber, at når alt det her praktik, jeg har kørende i hovedet, damper af, at jeg kan nå til et stadie, hvor jeg kan løfte blikket og tage det hele ind. Jeg bliver sur på mig selv, hvis ikke jeg får nydt det.

I "Triangle of Sadness" stævner en luksusyacht ud med samfundets spidser om bord - rigmænd, oligarker og supermodeller.

Men da en storm starter en kædereaktion af hændelser, og de overlevende ender på en øde ø, vender hierarkiet sig.

Vicki Berlin i København, mandag den 16. maj 2022. Vicki Berlin medvirker i Ruben Östlunds nye film, "Triangle of Sadness", som er udtaget til Cannes.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Vicki Berlin i København, mandag den 16. maj 2022. Vicki Berlin medvirker i Ruben Östlunds nye film, "Triangle of Sadness", som er udtaget til Cannes.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Penge ingen værdi

Her har penge ingen værdi.

I filmen spiller Vicki Berlin chefstewarden Paula og står over for Hollywood-stjernen Woody Harrelson.

- Det var ret syret. Men han er så cool, behagelig og helt nede på jorden. Han er bare Woody - super, super sød. Og så er han veganer ligesom mig, så vi delte også mad, fortæller Vicki Berlin.

Hvordan hun har scoret så stor en rolle i en film af den kaliber, skal tiden spoles fem år tilbage.

Kontaktet af caster

Her blev Vicki Berlin kontaktet af en dansk caster, som præsenterede filmen for hende.

- Jeg spurgte: Hvordan fanden hev du mit navn frem?! "Ja, jeg kan noget", sagde casteren så bare.

- Det var det, jeg fik ud af hende. For da jeg fik rollebeskrivelsen, stod der, at Paula er 25 år. Jeg var 39 år dengang, så jeg tænkte: Det er et longshot!, fortæller Vicki Berlin.

Inden castingen skulle Vicki Berlin terpe tre sider på engelsk. Det var krævende, for hun var midt i opløbet til en forestilling herhjemme, så hvor meget tid skulle hun lige afsætte til at øve sig, tænkte hun.

Ukendt navn

Instruktørens navn kendte hun ikke, så hun spurgte sin mand, Nikolaj Tarp, der også er instruktør, om han vidste, hvem Ruben Östlund var.

- Du skal tage til den casting lige med det vuns. Bare se at komme i gang!, svarede han prompte.

Vicki Berlin tog til castingen, men hørte intet derefter i fire måneder, indtil hun selv ringede.

- Jeg troede, de havde glemt mig. Det var også et wildcard, at de havde hevet mig ind. Det var fuldstændig vanvittigt! Så tænker man bare: Vicki fra Hvidovre…

"Triangle of Sadness" kan ses i de danske biografer til efteråret.

Del din kommentar