Skip to main content

Vild med Dans-stjerne: Derfor er jeg tilbage

Danseren Claudia Rex var ellers færdig med "Vild med dans" grundet skader og smerter. Men da tilbuddet om at danse med en pige kom, kunne hun ikke lade være

Det er den ottende sæson for Claudia Rex, som tidligere har danset sig til en andenplads i programmet med både bokseren Patrick Nielsen og skuespilleren Johannes Nymark. I 2013 vandt hun også programmet sammen med tv-vært Joakim Ingversen.
Det er den ottende sæson for Claudia Rex, som tidligere har danset sig til en andenplads i programmet med både bokseren Patrick Nielsen og skuespilleren Johannes Nymark. I 2013 vandt hun også programmet sammen med tv-vært Joakim Ingversen.Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Den 34-årige danser og radiovært Claudia Rex bider smerterne i sig og er i år vendt tilbage til "Vild med dans" for at skrive historie.

Det gør hun sammen med sangerinden Freja Kirk som det første kvindepar i dansk "Vild med dans"

Selv om den rutinerede danser var stoppet i det populære danseprogram grundet flere skader og smerter i kroppen, vendte hun fredag aften tilbage til dansegulvet for at vise Danmark, hvor smukt det kan være, når to kvinder danser sammen.

- Det er et vigtigt budskab, som jeg meget gerne vil være en del af. Det er spændende at arbejde med dansen som noget andet end det traditionelle mand-og-kvinde-par, siger den 34-årige danser.

Passer bedre til Freja

Hun understreger dog, at Freja Kirk vil komme til at danse som den maskuline rolle i parret, mens hun selv vil have den feminine rolle.

Det passer bedre til Frejas ønsker, fortæller hun.

- Det var oprindeligt planen, at vi skulle danse ligesom Silas og Jakob Fauerby gjorde, hvor der ikke var én maskulin og én feminin rolle. Men efter at jeg har lært Freja at kende, ved jeg, at vi skal en anden vej, siger Claudia Rex.

Og det er et partnerskab, som den garvede danser er utrolig glad for - faktisk er det noget nær et drømmescenarie at have Freja Kirk som sin dansepartner, siger Claudia Rex.

- Freja er simpelthen så dedikeret, og det er så fedt, for jeg går all in i alt, hvad jeg laver, så det er dejligt, at hun også gør det. Det er også derfor, vi matcher så godt, siger hun.

Går ud over familien

Og fordi hun altid dedikerer sig til sine projekter, bruger hun meget af sin tid på "Vild med dans" ud over karrieren som radiovært på Radio 100.

Det går ud over familielivet i en periode.

Derfor har hun og hendes mand, skuespilleren Pelle Hebsgaard, tilrettelagt hverdagen, så han passer parrets toårige søn, Zacharias, mens hun laver "Vild med dans".

- Vi arbejder begge i denne her branche, så vi forstår, at der er perioder, hvor Pelle er væk, og perioder, hvor jeg er væk. Lige nu er Pelle væk på optagelser, så jeg er singlemor for tiden, og når "Vild med dans" har premiere, så bytter vi, siger hun.

Hårdt at være tilbage

Men det er hårdt for Claudia Rex at være tilbage i danseskoene, da hun er nødt til at forholde sig til smerterne fra sin knæskade.

Derfor er det heller ikke sikkert, at hun vender tilbage til programmet efter denne sæson.

- Nu skal jeg jo passe på, hvad jeg siger. Men jeg stoppede jo, fordi min krop var slidt, og det er kun fordi, tilbuddet om at danse med en kvinde er så anderledes og spændende, at jeg er vendt tilbage.

- Jeg har jo også min radiokarriere, som jeg har bygget op, fordi jeg ikke kan leve af at danse længere. Så jeg er nødt til at se realistisk på tingene, siger Claudia Rex.

Del din kommentar