Skip to main content

Vild med dans-vært i tårer: Derfor blev jeg rørt

"Vild med dans - Knæk Cancer" er ganske særlig for Sarah Grünewald, som mistede sin bror til sygdommen for et år siden

Sarah Grünewald var fredag aften med til at samle mere end 24 millioner kroner ind til Kræftens Bekæmpelse under "Vild med dans - Knæk Cancer".
Sarah Grünewald var fredag aften med til at samle mere end 24 millioner kroner ind til Kræftens Bekæmpelse under "Vild med dans - Knæk Cancer".Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Efter et års ufrivillig coronapause fra Det Kongelige Teater kunne særudgaven af "Vild med dans - Knæk Cancer" fredag aften vende tilbage i de storslåede rammer i hjertet i København.

I spidsen for "Vild med dans - Knæk Cancer" stod Christiane Schaumburg-Müller og Sarah Grünewald, og sidstnævnte gik glad og rørt fra scenen.

- Jeg synes, det var et meget, meget smukt, rørende, sjovt og dejligt show. "Vild med dans - Knæk Cancer" kan så meget, fordi vi har dans og glade følelser. Men der er også plads til sorg og triste minder, siger Sarah Grünewald og fortsætter:

- Folk får virkelig fat i deres følelser, og dette år synes jeg virkelig, at balancen var så fin. Jeg synes faktisk, at det var en af de smukkeste "Vild med dans - Knæk Cancer"-programmer, jeg har været med til at lave.

Mistede sin bror til kræft

Sidste år omkring denne tid mistede Sarah Grünewald sin højt elskede bror til kræft.

Og det var en hjerteskærende tid, mens hun samtidig passede sit arbejde i bedste sendetid.

Det mærkede hun under sidste års "Vild med dans - Knæk Cancer".

- Jeg var nødt til at flyve hjem og få sagt farvel til min bror midt i en coronatid og tilbage til "Vild med dans". Der var ikke særligt mange, der vidste det, og det var med vilje, for at jeg kunne holde fast i mig selv som vært, og at det ikke blev for privat, fortæller Sarah Grünewald.

- Vi kender det alle sammen - når folk først kommer med en krammer og spørger, hvordan man har det, så kan det nogle gange være svært at deale med det. Det undlod jeg så ved at holde mig lidt i stilhed. Og det var anderledes ikke at være så ærlig og blottet, som jeg plejer at være.

Går bedre i år

I år var "Vild med dans - Knæk Cancer" også anderledes, men til det bedre.

- Jeg kunne mærke, at jeg var mere til stede, at jeg kunne nyde det mere og mærke hvert et øjeblik, fortæller Sarah Grünewald.

- For mig handler "Vild med dans - Knæk Cancer" om at skabe fokus på det, der er vigtigt, og få samlet penge ind. Det handler ikke om min egen situation, og jeg nægter at lade mig selv fylde i et program som det her, understreger hun.

Der blev indsamlet mere end 24 millioner kroner til "Vild med dans - Knæk Cancer".

Ingen blev stemt ud, men næste fredag fortsætter konkurrencen i de vante studier på Østerbro i København.

Del din kommentar