Vinterberg starter optagelser til stjernespækket thriller

Optagelserne til den internationale film om Kursk-tragedien med Vinterberg som instruktør er gået i gang.

Thomas Vinterberg har fået en stor opgave. Foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Den danske filminstruktør Thomas Vinterberg, der står bag film som “Festen” og “Jagten”, er netop gået i gang med optagelserne til den internationale thriller “Kursk”.

Optagelserne til filmen finder sted i Belgien, Frankrig og Norge, fremgår det af en pressemeddelelse, og på filmens rolleliste er nogle prominente navne.

I hovedrollerne er blandt andre store stjerner som Colin Firth, der er kendt fra “Kongens store tale” og “Bridget Jones’ Dagbog” samt Léa Seydoux, der blandt andet er kendt for sin rolle i filmen “Adèles Liv”.

Men filmen er ikke kun spækket med store internationale stjerner. For hele otte danske navne har også fået en plads på rollelisten.

Det er blandt andre navne som danske Lars Brygmann, Aske Bang, Magnus Millang og Martin Greis, der bliver at finde i filmen, som også har Peter Plaugborg, Kathrine Greis-Rosenthal, Bjarne Henriksen og Helene Reingaard Neumann på rollelisten.

Det ægte drama om Kursk udspillede sig i 2000, da en russiske ubåd sank under en flådeøvelse efter en fejlslagen torpedoaffyring, som forårsagede en stor eksplosion.

Ubåden K-141 Kursk sank i Barentshavet med 118 sømænd om bord. 23 overlevede eksplosionen, men døde efterfølgende af iltmangel.

Den russiske regering og præsident Vladimir Putin afviste international hjælp i fem dage, før britiske og norske eksperter fik lov at hjælpe med redningsaktionen.

Filmen skildrer de 23 besætningsmedlemmer, som overlevede eksplosionen og efterfølgende måtte kæmpe for deres liv, mens deres familier hjemme i Rusland gjorde alt for at redde dem.

“Kursk” skulle oprindeligt været instrueret af danske Martin Zandvliet, der blandt andet står bag filmene “Under Sandet” og “Dirch”.

Men filmselskabet EuropaCorp, der er stiftet af filmmanden Luc Besson, meldte i januar 2016 ud, at Vinterberg skulle overtage instruktørposten. Hvorfor har filmselskabet ikke meddelt noget om.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS