Voksede op i fattigdom

Polske bedsteforældre tog over for psykisk syg mor

Offentliggjort

Majbritte Ulrikkeholm: Karriere og værker

Majbritte Ulrikkeholm har udgivet 15 album og 17 bøger, herunder romaner, fagbøger og erindringsbøger. Hun begyndte sin karriere i musikken og litteraturen i 1991 og 1997 henholdsvis.

Hun har en unik skrivestil, hvor drøm og virkelighed flettes sammen, og dette tema går igen både i hendes musik og bøger. Ulrikkeholm er også aktiv som foredragsholder og kursusholder.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Sanger, forfatter og foredragsholder Majbritte Ulrikkeholm har gennem de seneste mere end 25 år udgivet 15 album og 17 bøger, som både tæller romaner, fagbøger og erindringsbøger.

Den 7. juli fylder hun 60 år efter en karriere, der undervejs bevægede sig stadigt mere mod det spirituelle og selvudviklende.

Hun voksede op i Odense og begyndte allerede som barn at skrive historier og sange.

Som nittenårig debuterede hun qua en flot stemme i en hovedrolle som Adele i Flagermusen på Danmarks ældste friluftsteater, Nyborg Voldspil.

Bevarede dialekten

Siden flyttede hun fra Fyn - men bevarede dog dialekten - til København, hvor hun blev medlem i Etta Camerons gospelkor.

I 1991 pladedebuterede hun med sin egen gruppe, Ladies First, før hun gik solo og udgav flere plader i eget navn.

Sanger, komponist, forfatter og foredragsholder Majbritte Ulrikkeholm fylder 60 år søndag den 7. juli 2024.

Hun debuterede i 1997 som forfatter med erindringsromanen "Ind i min himmel". Med en særlig magisk skrivestil, som pegede frem mod det, hun senere skulle blive til.

Hård opvækst

Hvis det lyder som ren succes, så var der dog også tidsler i rosenhaven. For hendes drive kom af en opvækst, hvor hun og hendes søskende grundet morens livslange psykiske sygdom mest boede hos hendes fattige polske bedsteforældre i Odense.

Så da succesen ramte, sad det dybt i hende at sige ja til alt og aldrig at skulle blive fattig - trods det usikre liv som kunstner. Trygge rammer blev vigtige, indtil kroppen sagde fra, og hun gradvist måtte genopstå som en ny version af sig selv.

Musikken var altid hendes selvhelbredelse.

Magisk skrivestil

- Hvis jeg var ked af noget, skrev jeg sange, og hvis jeg var glad, skrev jeg sange. Men da jeg blev professionel musiker, mistede jeg meget af det, fordi musikken pludselig skulle måles og vejes, sagde hun i et interview med Alt for damerne for halvandet år siden.

Men i sine bøger blev hun kendt for en magisk skrivestil, hvor drøm og virkelighed smelter sammen, og hvor engle trives side om side med feer og alfer.

Hun ernærer sig blandt andet som foredragsholder, kursusholder og forfatter. Ved siden af sin kunstneriske karriere underviser hun mennesker i at "forløse deres iboende ressourcer via arbejde med stemme og kreativitet".

Bor på landet

Som en markering af hendes 25-års forfatterjubilæum sidste år udkom hendes 17. bog "De udødelige svaner - Magiske fortællinger, digte og drømme". Med tekster fra 25 års forfatterliv sammen med nye tekster.

Hun bor med sin kæreste i en lille landsby på Sydsjælland, hvorfra hun driver mentorvirksomhed, eget forlag og sælger udgivelser via egen webshop.

Powered by Labrador CMS