Wafande vil redde verden

Går fra musik til miljø-indsats

Offentliggjort

Den 41-årige sanger og sangskriver Wafande har udvidet sit engagement langt ud over musikken.

Han er også en aktiv forkæmper for miljøet og planetens fremtid. Med flere års involvering i forskellige NGO-projekter har Wafande taget nye skridt i kampen for at redde moder jord.

På vej mod Bali for at bekæmpe plastikforurening

- Om lidt rejser jeg til Bali. I ti år har jeg været involveret i et NGO-projekt, hvor vi sætter fokus på verdens problemer med plastik, der flyder overalt og ikke kan optages i naturen, forklarede Wafande til Kendte.dk ved sidste uges landskamp mod Serbien i Parken.

Problemet med plastikforurening er noget, han har arbejdet med i årevis, og nu vil han bidrage endnu mere med praktisk hjælp.

Genopbygning af koralrev og dykkertræning

Et af de centrale elementer i hans arbejde på Bali er genopbygningen af et koralrev, som er truet af klimaforandringer og menneskelig påvirkning. For at være en aktiv del af indsatsen er Wafande ved at tage dykkercertifikat.

- Vi skal også forsøge at genopbygge et koralrev, så jeg er i gang med at tage dykkercertifikat. Så kan jeg ligge på bunden og hjælpe til, sagde Wafande entusiastisk.

Familien er med

Wafande tager ikke alene på denne rejse – han har sin familie med sig. På den måde kan de sammen bidrage til at gøre en forskel for miljøet, mens de samtidig deler værdifulde oplevelser.

- Jeg har skruet ned for partylivet og koncentrerer mig mere om børnene og familien. Det handler også om at få nogle gode oplevelser sammen, fortalte han.

Comeback-album

Wafande har tidligere været involveret i andre naturbevaringsprojekter. Et af de mest mindeværdige var hans arbejde med at redde elefanter i Kenya.

- Jeg prøver at engagere mig så meget som muligt i den slags, når overskuddet er til det, udtalte han.

På trods af sit engagement i miljøet har Wafande ikke glemt musikken. Han arbejder på et nyt dansk album, som han betegner som et comeback. Det forventes at udkomme til foråret.

- Jeg er ude at spille hele tiden og har lige været i Estland, hvor jeg har skrevet sange for skandinaviske artister, afslørede han.

Wafande kaster sig ud i en indsats for miljø ved siden af musikken. Her sammen med datteren Melodie.
Powered by Labrador CMS