Kermit og Elmo får autistisk ven på Sesamgade

fredag d. 24. marts 2017 kl: 6. 07 Af: Ritzau Fokus
Kermit the Frog celebrates 50 years in show business
"The Muppet Show" får selskab af dukken Julia i april. Foto: MIKE SEGAR/Scanpix (Arkivfoto)

"The Muppet Show" får selskab af dukken Julia i april. Hun er autist og skal give børn en idé om diagnosen.

Der flytter snart en ny beboer ind på “Sesamgade”, når det populære børneprogram “The Muppet Show” bliver udvidet med en ny karakter på tv.

Den nye nabo til Elmo, Big Bird og Cookie Monster hedder Julia og flytter ind til april.

Første autist i programmet

Trods det mere enkle navn er det et budskab med tyngde, den nye karakter skal have med i bagagen. For Julia er den første dukke i børneprogrammet, der er autist.

– Diskussionen har fra start været, hvordan vi skal gøre det. Hvordan skal vi tale om autisme, siger Christine Ferraro, der er forfatter til tv-showet i USA, ifølge BBC.

– Det er svært, for autisme er ikke én ting. Det er forskelligt fra person til person, siger hun.

Julia er en lille pige med orange hår og en kaninbamse under armen. Hun er allerede en karakter i bøgerne, men har ikke været på skærmen.

Ignorerer Big Bird

I sin debut vil hun på et tidspunkt ignorere Big Bird, som i første omgang tror, at det måske skyldes, at Julia ikke kan lide ham. Men de andre muppets fortæller ham, at “hun gør ting lidt anderledes”.

Julias dukkefører er Stacey Gordon, der er mor til en autistisk søn. Hun kalder det “kæmpestort”, at en autist gør sin entré på de amerikanske tv-skærme.

– Hvis min søns venner havde set den type opførsel på tv, før de oplevede det i klasseværelset, var de måske ikke blevet så skræmte, siger hun til NBC-programmet “60 Minutes”.

– De var måske ikke blevet så bekymrede, når han græd. De ville have vidst, at han leger på en anden måde, og at det er okay, siger Stacey Gordon.

Det er uvist, om Julia bliver en bærende rolle i tv-programmet.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu