Keys kræver opgør: -Vi er grusomme mod de unge

onsdag d. 11. november 2015 kl: 16. 00 Af: Ritzau Fokus
 

Alicia Keys fik sit gennembrud i 2001 med albummet “Songs in A Minor”, der vandt hele 5 grammy-priser. Foto: Hassan Ammar/AP

Alicia Keys kræver et opgør med det amerikanske retssystem, der retsforfølger børn som voksne.

R&B-stjernen Alicia Keys er kendt for en ualmindelig smuk sangstemme, men tonen kan også blive skarp, når hun revser politikerne og det amerikanske retssystem. “Falling”-sangerinden har netop været i Washington, hvor hun talte i kongressen, som hun håber vil sætte en stopper for, at unge ned til 14 år bliver retsforfulgt som voksne.

Stjerner valfarter til Demokraternes konvent

– Man retsforfølger ikke ungdomsforbrydere som vokse andre steder i den voksne verden, eller endnu værre, idømmer livstidsdomme uden prøveløsladelse. Er det dem, vi er nu? Er det dem, vi gerne vil være? spurgte Keys de fremmødte ifølge The Guardian.

Manglende tiltro til politiet

Sangerinden var netop kommet fra Baltimore, byen der tidligere på året var plaget af voldsomme optøjer, efter at en ubevæbnet sort mand blev dræbt i politiets varetægt. Og her oplevede hun, at almindelige menneskers tiltro til politiet og retssystemet var på et absolut nulpunkt.

– En af de vigtigste ting, jeg så i Baltimore, var, at folk er skyldige, selv før det er bevist. Man går ikke ud fra, at de er uskyldige, man går ud fra, at de er skyldige. Hvem ville have tiltro til systemet, hvis de blev angrebet uden at få muligheden for at forklare sig? Når du automatisk bliver dømt skyldig, uanset om du er det eller ej.

En bekymret mor

Keys, der talte til de fremmødte som en bekymret mor, støtter organisationen “Cut50”, hvis mål er at halvere antallet af indsatte i de overfyldte amerikanske fængsler over de næste 10 år. Og målet er måske ikke uden for rækkevidde, Keys føler i hvert fald, at bevægelsen har medvind nu.

– Vi må tage det momentum og bruge det. Vi mister liv og bremser liv, fortalte stjernen og fortsatte:

Superstjerne sikrer mobilfrie koncerter

– Vi har ikke længere råd til at være så grusomme mod vores unge. Det er hjerteløst.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu