KIll J: -Bitter klarsyn gennem alkoholens tåger

søndag d. 18. oktober 2015 kl: 12. 00 Af: Elo Christoffersen
 
Foto: Johanne Fick.

Foto: Johanne Fick.

For et år siden gik KIll J fra at være en duo til et soloprojekt, og Julie Aagaard har nu lagt de første singler i affyringsrampen. ’You´re Good But I´m Better’ afslører et hærdet ydre og et blødende indre indhyllet i alkoholens giftige tåger. Med singlen varsler sangerinden og produceren en EP præget af hudløs indebrændthed.

KIll J har ikke stået stille siden hun sidst gav lyd fra sig, men har kæmpet i skyggerne på at dygtiggøre sig som producer og sangskriver. Hun er blevet hård i filten, og det kan høres på hendes to nye singler. Den direkte og barske tone demonstrerer en iørefaldende udvikling, siden projektet buldrede fra start i et væld af ros og international anerkendelse i 2013.

Julie Aagaard har genskabt sig som den tænkende popstjerne. En fuldvægtig pop-poet, der nu alene og med hvæsset lyrik hugger hovedet af den gængse opfattelse af pop og styrer projektet videre i en retning væk fra flosklerne.

”Jeg blev musiker, fordi jeg følte, at jeg havde noget relevant at sige,” fortæller Julie Aagaard, der bare for to måneder siden slog en knytnæve ned i kønsdebatten på nummeret ’Propaganda’: Someone once told me: ”You will never make it in the business, You´ve go no fuckability, Too much opinion – You should be more like them girls in porn.”

Ingen politisk standpunkt

’You´re Good but I´m Better’ har ikke et politisk standpunkt, men er en sang, der handler om at dulme smerten fra et knust hjerte med alkohol og bitterhed. Det er en sang om at få det sagt, midt i det bitre klarsyn gennem alkoholens tåger.

”Kender du det med at elske og hade et andet menneske så intenst og på samme tid? Det er et nummer, der helst skulle beskrive, hvordan kærlighed kan være så giftig og fordærvende, at alkoholen er det eneste, der kan skabe klarsyn.”

’You´re Good but I´m Better’ er første single fra EP’en, Quasi, der udkommer i starten af 2016.

Del din kommentar

Forsiden lige nu