Klovn-reklamer var lovlige

torsdag d. 10. december 2015 kl: 13. 00 Af: Elo Christoffersen
 

Forbrugerombudsmanden har ikke fundet belæg for, at markedsføringen af filmen ”Klovn Forever” var i strid med god skik. Derfor bliver sagen nu lukket.

Forbrugerombudsmanden har vurderet markedsføringen i form af en plakat og en trailer for filmen ”Klovn Forever” og finder ikke umiddelbart belæg for, at den var i strid med god markedsføringsskik.

I markedsføringen af filmen indgik nøgenhed og erotik som væsentlige virkemidler. Men der er et betydeligt spillerum for nøgenhed og erotik i reklamer, og der blev brugt humoristiske virkemidler, som var med til at understrege, at hverken plakat eller trailer skulle tages alvorligt.

Afsløring: Denne dato får ny Klovn-sæson premiere

Der har desuden været klaget over, at nogle af filmens plakater var placeret, så børn og unge kunne se dem.

Kunne ikke skade børn psykisk og moralsk

Forbrugerombudsmanden ikke fundet belæg for, at markedsføringen var rettet mod børn og unge eller kunne skade børn psykisk og moralsk.

Kongerne af pinlige situationer vender tilbage til tv-skærmen

I alt har Forbrugerombudsmanden modtaget 28 klager over en reklametrailer og en reklameplakat for filmen ”Klovn Forever”.

– Det er som udgangspunkt ikke ulovligt at bruge nøgne eller letpåklædte mennesker i en reklame, medmindre reklamen er uanstændig. Desuden lemper humor grænsen for, hvad der er tilladt i reklamer. I denne sag har vi ikke fundet belæg for, at markedsføringen var uanstændig og i strid med god skik, siger forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, i en pressemeddelelse.

Del din kommentar

Forsiden lige nu