Komiker svarer igen på trans-kritik

tirsdag d. 22. december 2015 kl: 11. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Will Ferrell mener ikke, at filmen er gået bevidst efter at gøre grin med transkønnede, men han kan godt forstå kontroversen.

Will Ferrell mener ikke, at filmen er gået bevidst efter at gøre grin med transkønnede, men han kan godt forstå kontroversen. Foto: Joel Ryan/JOEL RYAN/INVISION/AP

Zoolander 2 er endt i et stormvejr på grund af en tegneserieagtig, transkønnet karakter.

Efterfølgeren til kultkomedien “Zoolander” har fået en noget ujævn start, efter at den er blevet beskyldt for at fremstille transkønnede personer karikeret og nedladende.

Surrealistisk: Sherlock Holmes stoppede forbrydere nær Baker Street

Det er Benedict Cumberbatchs rolle som en verdensberømt, men temmelig androgyn model, der er faldet kritikerne for brystet.

Men nu forsvarer Will Ferrell, der har medvirket i begge “Zoolander”-film, sin kollega, selv om han godt kan se, at karakteren kan opfattes som stødende.

– Den er vel kontroversiel til en vis grad, erkender Ferrell og fortsætter:

– Jeg føler dog ikke, at den var alt for ekstrem. Men jeg har ikke set den endelige udgave af filmen, så jeg kan ikke rigtig kommentere på det, siger han ifølge BBC.

Traileren har skabt protester

Filmen har endnu ikke haft premiere, men traileren var nok til at skabe stærke protester.

– Cumberbatchs karakter er helt klart blevet fremstillet som en overdreven, tegneserieagtig hån af androgyne, transkønnede og genderqueer-personer, rasede Sarah Rose, der har startet en underskriftindsamling mod “Zoolander 2” ifølge Daily Mail.

Justin Theroux, der har instrueret “Zoolander 2” har tidligere udtalt, at kritikken påvirker ham dybt.

Sherlock-stjerne snyder sladderpressen: Er blevet far igen

– Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal forholde mig til det, for det sårer mine følelser. Jeg gør meget ud af de jokes, jeg skriver, og det som støder folk bliver taget ud af scenens kontekst. Jeg ville ønske, at folk først ville se filmen, fortalte Theroux til The Wrap.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu