Kommende verdenshit? Dansk band skriver Mandela-sang

onsdag d. 18. juli 2018 kl: 18. 13 Af: Nicklas Skyum Clausen

I dag ville Nelson Mandela være blevet 100 år - og det er også dagen, hvor det danske band Natural Born Hippies sender sangen "Mandela Under The Sun" på gaden

I dag fejrer hele verden Nelson Mandelas 100 års fødselsdag, der internationalt er FN-anerkendt som Mandela Day.

Og det bliver måske til tonerne af det danske band Natural Born Hippies, der efter mere end ti års pause i dag er tilbage med en sang skrevet til sydafrikaneren.

Sangen “Mandela Under The Sun” er blevet taget godt imod hos Mandelas familie i Sydafrika, og den vil blive brugt i forbindelse med promoveringen af velgørende Mandela-projekter verden over.

– Vi sendte den ned til dem, og de blev både overraskede og glade – de spurgte, om de måtte have lov til at bruge den, og det må de selvfølgelig gerne, siger forsanger Dan Hougesen til Kendte.dk.

Samtidig har bandet noget af et scoop med på sangen – det verdensberømte sydafrikanske kor Soweto Gospel Chair har indsunget korstykker på det afrikansk lydende nummer.

Bandet er selv ambassadører for de berømte Mandela-armbånd, som forsanger Dan Hougesens bror Michael er europæisk chef for.

Viklet ind i familie – men klar til comeback

Mange vil huske Natural Born Hippies fra perioden omkring årtusindskabet, hvor bandet fik et kæmpehit med en cover-version af The Kinks’ sang Lola. Det bragte bandet på toppen af hitlisterne og i det legendariske engelske musikprogram Top of the Pops, hvor de spillede sammen med Sheryl Crow.

I dag er det en flok voksne herrer, der sender deres nye sang på gaden. Men de er klar til at tage turen igen, siger Dan Hougesen:

– Ikke nok med, at vi er blevet nogle modne herrer, så har vi jo også viklet os ind i familie og firmaer og den slags – men derfor kan man da godt tage ud at spille med Natural Born Hippies.

I første omgang er det blevet til to nyindspillede sange for hippierne, men mon ikke der er ved at være blod på tanden til et stort comeback.

I hvert fald står bandet igen sammen på en scene den 4. august, hvor de spiller sammen live for første gang i over 10 år. Det bliver på Vestpark Festival i Langå.

Del din kommentar

Forsiden lige nu