Kone til Lennons morder: Han bør tilgives

tirsdag d. 16. december 2014 kl: 8. 45 Af: Ritzau Fokus
 
Beatles-musikeren John Lennon ses her i 1974 - seks år inden han på tragisk vis blev skuddræbt.

Beatles-musikeren John Lennon ses her i 1974 – seks år inden han på tragisk vis blev skuddræbt. Foto: TOPFOTO/TOPFOTO

Konen til musikeren John Lennons morder åbner op om sin mands ugerning og vil gerne møde Lennons efterladte til tilgivelse.

Den 8. december var det 34 år siden, at Beatles-musikeren John Lennon blev skudt og dræbt foran sit hjem.

Drabet efterlod en verden af musikelskere i sorg og chok over det meningsløse mord. Lennons morder, Mark David Chapman, har senere forklaret drabet med, at han hørte stemmer og bare gerne ville være berømt.

Stjålne Lennon-effekter dukket op i Berlin

I et længere interview, der er bragt på Mail Online, fortæller Chapmans kone, Gloria Chapman, om sin mands handlinger.

– John var en rar person, men det tænkte Mark ikke på. Den dag satte han i stedet sig selv først, og det det var hans fejltagelse, siger Gloria Chapman, der søger om tilgivelse hos Lennons enke, Yoko Ono.

Ifølge Gloria Chapman har både hun og Chapman skrevet breve til Ono.

– Hvis Mark kunne sige noget til John og Yoko, ville han sige, at han var ked af al den smerte, han har forårsaget. Og at han ville håbe på tilgivelse, siger Gloria Chapman.

I et interview i tv-programmet “The Jonathan Ross Show” tidligere i december fortalte Lennons bandkammerat Paul McCartney om den skæbnesvangre dag og kaldte Chapman for “idioten over alle idioter.”

– Paul McCartney har ret til at sige, hvad han mener, men jeg tror, han ville kunne lide Mark, hvis han mødte ham. Han putter altid sine egne behov i anden række, og han ville imødekomme et besøg fra hr. McCartney, siger Gloria Chapman, der selv håber på at møde Lennons enke, Yoko Ono, en dag.

– Der er intet, jeg ikke kan snakke med Mark om. Vi bad for, at hun (Yoko Ono, red.) finder Jesus og finder tilgivelse for Mark. Jeg håber, at jeg en dag kan sige det til hende, siger Gloria Chapman.

Lennons morder søgte den 20. august 2014 om prøveløsladelse, men den blev afvist af frygt for, at han vil gentage en lignende handling. Han kan først søge om ny prøveløsladelse om to år.

Hvad mener du –  er det ved at være tid til at Lennons morder løslades? Deltag i afstemningen her:

Afstemning: Bør John Lennons morder løslades?

Se resultatet

Indlæser ... Indlæser ...

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu