Kong Albert i afskedshilsen: Hold sammen

mandag d. 22. juli 2013 kl: 10. 31 Af: Ritzau Fokus
 

Dagen før han abdicerer, opfordrer kong Albert belgierne til at holde sammen på det splittede land. Foto: Geert Vanden Wijngaert / POLFOTO

Forhenværende konge abdicerede: I dag har han fødselsdag

Dagen før han abdicerer, opfordrer kong Albert belgierne til at holde sammen på det splittede land.

Belgiens afgående konge, Albert II, appellerer i sin afskedstale til sine landsmænd om at holde sammen på det splittede land.

– Mit største ønske er, at Belgien bevarer sit sammenhold, siger den 79-årige konge i sin tale i kongeslottet i Bruxelles dagen før, han søndag overlader tronen til sin søn, kronprins Philippe.

– Jeg er overbevist om, at det er absolut nødvendigt at bibeholde samhørigheden i vores føderale stat, ikke bare fordi det gavner vores samliv med hinanden, som kræver dialog, men også for at bevare alles velstand, fortsætter han.

Belgien er så godt som splittet i to dele – mellem de flamsktalende flamlændere i nord og de fransktalende vallonere i syd, og flere flamske grupper har de seneste dage øjnet et håb om løsrivelse, nu da landet får et nyt statsoverhoved.

Kongens tv-transmitterede tale i anledning af søndagens nationaldag blev lørdag først og fremmest en afskedshilsen til dennes internt splittede undersåtter.

Albert II opfordrer da også indtrængende belgierne til at bakke op om hans 53-årige søn:

GALLERI: Royale højdepunkter i 2013

– Jeg vil slutte med et ønske, som ligger mig meget på hjerte som konge og far: Samarbejd aktivt med den kommende kong Philippe og dronning Mathilde.

/ritzau/dpa

Del din kommentar

Forsiden lige nu