Konge besøger gerningssted for skuddrab

mandag d. 10. november 2014 kl: 12. 51 Af: Ritzau Fokus
 

Kong Philippe af Belgien besøgte fredag det jødiske musem i Bruxelles for at vise sin støtte til det jødiske samfund.

Kong Philippe af Belgien besøgte fredag det jødiske musem i Bruxelles for at vise sin støtte til det jødiske samfund. Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP

Belgiens konge mindedes ofrene for skudepisoden på det jødiske museum i Bruxelles, da han forleden besøgte museet.

Seernes darling sendt ud af bagedysten

Den 24. maj i år trængte en bevæbnet islamist ind på det jødiske museum i Bruxelles. Her skød og dræbte han et israelsk ægtepar, en fransk kvinde og en belgisk mand.

Fredag lagde belgiske kong Philippe vejen forbi museet for at vise sin støtte til det jødiske samfund og ikke mindst de pårørende, som mistede deres kære under episoden. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Og kongens besøg på museet har mødt stor opbakning fra det belgiske samfund.

– Besøget er et klart signal til det jødiske museum, til ofrene for angrebet den 24. maj, til deres pårørende og til det belgiske jødiske samfund som en helhed, siger en talsmand fra hoffet til AFP.

Også på selve aftenen for skyderiet udtrykte kong Philippe sin vrede og forfærdelse over angrebet.

– Det royale besøg viser i hvilken grad kongen var berørt af hændelsen og tilskynder os til at komme videre, sagde museets direktør, Philippe Blondin, til det belgiske nyhedsbureau Belga News Agency.

Den 54-årige konge overtog den belgiske trone i juli sidste år efter sin far. Sammen med sin kone, dronning Mathilde af Belgien, har han fire børn.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu