Konge opereret for kræft igen

torsdag d. 6. november 2014 kl: 9. 48 Af: Ritzau Fokus
 

Belgiens kong Albert II valgte sidste år at træde tilbage efter to årtier som regent og overlade tronen til sin 54-årige søn Philippe.

Belgiens kong Albert II valgte sidste år at træde tilbage efter to årtier som regent og overlade tronen til sin 54-årige søn Philippe. Foto: Yves Logghe/AP

Den belgiske kong Albert har netop været igennem endnu en operation på grund af en mild form for hudkræft.

Når håret begynder at blive lidt tyndt på toppen, er der ekstra god grund til at beskytte huden mod skadelige stråler fra solen.

20 klager over Kevin Spacey på teater

Det har den belgiske kong Albert lært på den hårde måde. Mandag gik han igennem en operation for begyndende hudkræft i ansigt og hovedbund. Det skriver onlinemagasinet Royalista.

Den 80-årige konge, som sidste år valgte at overlade tronen til sin søn kong Philippe, lagde sig under kniven for at få fjernet skadet hud i pande og hovedbund.

Operationen var planlagt, og alt gik som det skulle. Det skriver det belgiske kongehus selv i en pressemeddelelse til magasinet.

Den skadede hud i kongens ansigt var fremkaldt af en såkaldt “basal cell epithelioma”, som er en form for langsomt voksende hudtumor. Den milde form for hudkræft dukker oftest op der, hvor huden er særligt udsat for sol.

Kong Alberts kone, dronning Paola, var ved kongens side på hospitalet, indtil de begge returnerede til Belvedere slottet i Bruxelles mandag aften. Her vil kongen bruge det næste stykke tid på at restituere.

Kongen har tidligere været igennem en lignende operation. Dette skete i juli i år blot en måned efter kongens 80-års fødselsdag. I 2011 var kong Albert ligeledes på operationsbordet for at få fjernet hud på næsen.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu