Kongefamilie kunne ikke holde tårerne tilbage

onsdag d. 12. november 2014 kl: 12. 39 Af: Ritzau Fokus
 

Hollands kong Willelm-Alexander (tv), premierminister, Mark Rutte, og dronning Máxima var alle i sorg, da ofrene fra det nedskudte MH17-fly mandag blev mindet under en ceremoni i Amsterdam.

Hollands kong Willelm-Alexander (tv), premierminister, Mark Rutte, og dronning Máxima var alle i sorg, da ofrene fra det nedskudte MH17-fly mandag blev mindet under en ceremoni i Amsterdam. Foto: Frank van Beek/AP

Det hollandske kongepar var tydeligt berørt under en mindeceremoni for ofrene for det nedskudte fly MH17.

– Hvad nu hvis flyet havde været forsinket? Hvad nu hvis jeg vågnede, og fandt ud af, at det hele bare var en drøm?

Sådan spurgte Hollands premierminister, Mark Rutte, retorisk mandag under en mindeceremoni for ofrene fra flyet MH17, der blev skudt ned over Ukraine i sommer.

20 klager over Kevin Spacey på teater

– Men der er ikke noget “hvad nu hvis”. Der er kun det barske faktum, at 298 personer mistede livet. De vil aldrig blive glemt, sagde han.

Om det var disse ord, der trykkede på tåreknappen hos den hollandske kongefamilie, er ikke til at sige, men ikke desto mindre var kong Willem-Alexander, dronning Máxima og kongens mor, prinsesse Beatrix, tydeligvis dybt berørte af de tragiske omstændigheder ceremonien igennem. Det skriver Hello! Magazine.

Af billeder, som magasinet bringer, fremgår det således, at især dronning Máxima havde svært ved at holde tårerne tilbage.

Ceremonien fandt sted i Amsterdam godt fire måneder efter, at flyet i juli lettede fra byens lufthavn med kurs mod Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, inden det altså blev skudt ned over Ukraine. Ud af de 298 omkomne var 193 hollændere.

Godt 1600 pårørende var dukket op til ceremonien, som kongefamilien stod i spidsen for. Samtlige ofre blev mindet ved oplæsning af hvert enkelt navn samtidig med at et billede af det enkelte offer blev vist på en storskærm. I midten af det hele var placeret en scene med levende lys og pink blomster, som kongefamilien var med til at placere.

Allerede en uge efter den tragiske hændelse i juli tog kongeparret til flyvestationen Eindhoven for at overvære en fly bringe lig fra flystyrtet hjem til Holland. Heller ikke her skjulte parret deres sorg. Gennem hele ceremonien holdt de således hinanden tæt i hånden, imens kisterne blev lastet af flyet en efter en.

Se billederne af det berørte kongepar under mandagens ceremoni her: http://www.hellomagazine.com/royalty/gallery/2014111121836/king-willem-alexander-maxima-mh17-memorial/5/

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu