Kongefamilien giver penge til flygtninge

mandag d. 21. september 2015 kl: 18. 00 Af: Ritzau Fokus
 

Kronprins Frederik kalder flygtningesituationen i Syrien for “en af de største humanitære katastrofer i vor tid”. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

I det store indsamlingsshow “Hjælp Nu!” fik DR og TV 2 samlet en stor sum penge sammen til de syriske flygtninge – også fra kongefamilien.

Søndag aften havde DR og TV 2 slået pjalterne sammen til fordel for de mange syriske flygtninge, der lige nu mangler mad, medicin og tag over hovedet.

Det resulterede i et stort indsamlingsshow, “Hjælp Nu!”, hvor der i alt blev indsamlet 86.271.606 kroner til Syriens flygtninge. Men det var ikke kun almene danskere, der havde tændt for tv’et og åbnet pungen. Også de kongelige donerede til akutindsamlingen. Det skriver kongehuset på deres hjemmeside.

Se billederne: Kronprinsen er tilbage efter sin operation

Fonde har spædet til

Det er både regentparrets og kronprinsparrets fonde, der har spædet til. Hver fond har givet 200.000 kroner – altså samlet set 400.000 kroner fra kongefamiliens fonde.

Pengene bliver fordelt til 12 forskellige nødhjælpsorganisationer, der blandt andre tæller Dansk Flygtningehjælp, Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp og Læger uden Grænser.

Kronprins indspillede også video

Men for kronprins Frederik var det ikke nok at aflevere en kæmpe check – han havde også indspillet en video fra sit nødhjælpsarbejde i Nepal, som blev vist under showet. I filmen siger han blandt andet:

– Verden er lige nu vidne til en af de største humanitære katastrofer i vor tid. En stor del af Syriens befolkning er på flugt fra krig og ødelæggelse. De har ikke noget valg – de må flygte. Dem skal vi hjælpe.

Kronprinsen har været i Nepal med Dansk Røde Kors siden den 17. september for at hjælpe befolkningen i de jordskælvsramte områder.

Efter smertefuld lidelse: Her er Frederiks første opgaver

Du kan se videoen her: http://kongehuset.dk/Menu/nyheder/kongelige-fonde-stotter-syrien-indsamlingen

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu