Kongefamilien i dyb splittelse: Mangler hygge-onkel Henrik

mandag d. 30. juli 2018 kl: 14. 57 Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk
Året i billeder: Royalt, indland
Der har ikke været meget at klappe af for kongefamilien siden prins Henriks død ifølge en kongehusekspert (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017)

Prins Henriks død spøger stadig i Kongefamilien, der har svært ved finde melodien sammen ifølge kongehusekspert

Prins Henriks død trækker stadig dybe spor i kongefamilien. Det mener i hvert fald kongehusekspert Søren Jakobsen ifølge Se og Hør.

Da han levede formåede prins Henrik med sin legeonkel-status at skabe sammenhold i en kongefamilie, der med en eskalerende konflikt mellem prins Joachim og kronprins Frederik, ellers var ilde stedt.

Nu hvor prinsen er død, ses det tydeligt, at det royale sammenhold har set langt bedre dage ifølge Se og Hør.

"Eventyrdronningen" Margrethe på slap line i hylende morsom video

Det seneste eksempel er, at det i år ikke er blevet til det ellers så traditionsrige feriebillede fra Gråsten Slot, der ellers har været en fast bestanddel af Kongehusets somre siden 1970’erne. Og det er netop traditionsbrud som dette, der er med til at understrege den eskalerende konflikt, mener Søren Jakobsen ifølge Se og Hør.

Se billederne: Kronprinsen er tilbage efter sin operation

– Afstanden mellem Frederik og Joachim vil blive større og større, jo længere der går mellem familiebegivenhederne. Og når sådan et samlingspunkt som det årlige familiefoto forsvinder, påvirker det også næste generation af prinser og prinsesser. Der vil ske en spredning af interesser, så vi er ved en form for vendepunkt i det kongelige familieliv, siger Søren Jakobsen til Se og Hør.

Ifølge ham skulle Dronning Margrethe have lyst til at banke i bordet overfor de traditionsflygtende prinsebrødre, men har afholdt sig fra det af frygt for konsekvenserne.

Del din kommentar

Forsiden lige nu