Kongehus-ekspert: – Joachim er bedre som konge

tirsdag d. 21. november 2017 kl: 18. 38 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

Han holder takt og tone, fører sig frem med ynde og kan holde en tale, så folk åbner både øjne og ører. Og ifølge Sebastian Olden-Jørgensen ville prins Joachim også været blevet en god konge.

Siden de to danske prinser – Frederik og Joachim – nåede myndighedsalderen, er det en debat, der ofte har runget i offentligheden.

“Burde det ikke være prins Joachim, der blev konge?”.

Nu sår medier som Dagbladet BT og Se & Hør tvivl om Frederiks evner som konge.

Pludselig stod Frederik på scenen på Skanderborg: Sådan gik det til

Meningerne har nemlig været delt – selv om mange vil mene, at det efter er nogle år siden, at kronprins Frederik for alvor slog sine evner fast i offentligheden.

Kronprinsen eller kornprinsen

Alligevel bliver der fortsat sået tvivl om, hvor vidt “kornprinsen” ville være en bedre konge end kronprinsen.

I Dagbladet BT lavede man for få dage siden en afstemning om, hvem af de to brødre, der ville egne sig bedst som konge. Resultatet kan ses her.

En vaskeægte kongehusekspert siger nu, at Joachim er bedre som konge.

I den biografien, som forfatter Jens Andersen har begået om kronprinsen, erkender Frederik selv, at det måske burde have været anderledes.

I hvert tilfælde indrømmer han, at lillebror har mere naturlig flair for livet som kongelig.

Fanget i Frederiks skygge

Og det er en udlægning, som bakkes op af kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen. Det fortæller han til Se & Hør.

– Joachim er fanget i Frederiks skygge, og det er hans skæbne at være nummer to. Der er en vis ironi i, at hvis man skulle caste dem til roller, så er de castet til hinandens liv. Men biologien har nu engang givet dem, de roller, de har, fortæller Sebastian Olden-Jørgensen.

Og som sagt har spekulationerne kørt i årevis om, hvem der egentlig ville være bedst egnet til jobbet som regent.

Rummer en vis jalousi

Ifølge kongehuseksperten er det da heller ikke underligt, hvis lillebror Joachim føler et stænk af jalousi over at være nummer to.

Præcis som deres far har givet udtryk for sin jalousi over ikke engang at være nummer to i forhold til sin hustru, dronning Margrethe.

– Vi kræver virkelig ikke ret meget af de kongelige. De skal bare møde op, smile, klippe en snor over og holde en tale, forklarer Sebastian Olden-Jørgensen til bladet.

Joachim er bedre til det

Han peger på, at det er tydeligt for enhver, at Frederik ikke rigtigt har den naturlige glæde ved at optræde som en konge.

– Det er lidt ligesom en folkeskolelærer, der godt kan undervise, men egentlig ikke kan lide børn. Jeg synes, Joachim er bedre til det, erklærer Sebastian Olden-Jørgensen.

De to prinser blev født med bare 13 måneders mellemrum – henholdsvis den 26. maj 1968 og den 7. juni 1969.

Kronprinsen overraskede festivalgæster i unik optræden

Også forfatter Søren Jakobsen rangerer lillebror højere.

– Ud fra statur og psykologi er der mere konge i Joachim, end der er i Frederik. Han er for eksempel lettere skåret for de der ceremonier, lyder det fra Søren Jakobsen.

Del din kommentar

Forsiden lige nu