Kongehuse i sorg: Prinsesse er død

tirsdag d. 11. november 2014 kl: 9. 51 Af: Ritzau Fokus
 
Den afdøde prinsesse bliver stedt til hvile ved siden af sin mand på den kongelige kirkegård ved Haga-slottet i Sverige. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX/AP

Den afdøde prinsesse bliver stedt til hvile ved siden af sin mand på den kongelige kirkegård ved Haga-slottet i Sverige. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX/AP

Den norskfødte svenske prinsesse Kristine Bernadotte er død. Begge kongehuse sørger over det pludselige dødsfald.

Både det svenske og det norske kongehus sørger i øjeblikket over tabet af prinsesse Kristine Bernadotte.

Den 82-årige prinsesse døde pludseligt den 4. november i sit hjem i den spanske kystby Benalmádena nær Málaga. Det fremgår af en dødsannonce, der i weekenden blev bragt i den norske avis Aftenposten.

Prinsesse Kristine Bernadotte var norsk født, men gift med den svenske prins Carl Bernadotte. Derfor var prinsessen både tæt på det svenske og det norske kongehus, som begge forventes at deltage i hendes begravelse.

– Kongehuset er bekendt med dødsfaldet og sender sine tanker til den norske side af familien, lyder kondolencen, der er sendt gennem det svenske kongehus’ informationschef, Margaretha Thorngren.

Prinsessen bliver mindet ved en gudstjeneste i den norske sømandskirke i Calahonda, Spanien, mens begravelsen, som endnu ikke er blevet annonceret, vil finde sted i det kongelige kapel i Drottningholm Slot i Sverige. Det skriver den norske public service-kanal NRK.

Herefter vil prinsessen blive stedt til hvile ved siden af sin mand på den kongelige kirkegård ved Haga i Sverige.

Prinsesse Kristine Bernadotte var gift med prins Carl Bernadotte, der døde som 92-årig i 2003. Parret havde ingen børn. I øvrigt er moren til prins Carl Bernadotte den danske prinsesse Ingeborg.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu