Kongehuset reagerer efter Henriks udmelding: Derfor udtaler han sig nu

torsdag d. 10. august 2017 kl: 12. 40 Af: Peter Koch
100817 - hn

Prins Henrik er i disse dage i Frankrig med sin hustru ovenpå nyheden om, hvor han ikke vil begraves.

Prins Henrik satte en større debat igang blandt den danske befolkning, da han gjorde det klart, at han ikke ønsker at blive begravet ved siden af dronning Margrethe, når de to engang går bort. Han har forklaret, at han ikke er sin hustru ligeværdig, da han er prins og hun er konge, og derfor bør de to ikke blive sidestillet i døden.

Debatten har været vidt omkring, og som vi tidligere har fortalt på Kendte.dk, er der flere gode grunde til, at prins Henrik slet og ret ikke kan blive kaldt for konge. Det ville eksempelvis kræve en ændring i tronfølgeloven, hvilket ikke ligefrem er en lov, der bliver ændret på hver dag.

Margrethes festlige fredag: Dem skal hun feste med

Prinsen ville forklare sig

Efter prins Henriks udmelding udtalte prinsen sig faktisk ikke selv om sagen i de første par dage. Der kom uddybninger af hans holdning via andenhåndskilder, men hovedpersonen selv lukkede først op for sit valg nogle dage senere, da han blev interviewet af Se og Hør, og det gjorde han af en ganske særlig årsag, viser det sig nu.

Hoffets kommunikationschef Lene Balleby, at prins Henrik selv har haft lyst til at forklare sig:

– Hans Kongelige Højhed Prinsen har i forlængelse af den aftalte offentliggørelse (af de ændrede begravelsesplaner, red) selv ønsket at forklare sine bevægegrunde yderligere. Og det har Prinsen jo ret til, udtaler hun til TV 2. 

Dronningen befinder sig i skrivende stund i Frankrig. Det er planen, at hun tager tilbage til Danmark 23. august. Om prins Henrik følger med er uvist.

Del din kommentar

Forsiden lige nu