Kongehuset viser en lille ny prins frem

tirsdag d. 6. marts 2018 kl: 11. 12 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

Prins Stefan er ikke mere end ni dage ung - og han bliver allerede vist frem på de sociale medier. Den unge prins er nummer tre i arverækkefølgen til den serbiske trone.

Det serbiske kongehus har netop offentliggjort det første billede af det nyeste medlem af den royale familie.

Det er prins Stefan, der kom til verden den 25. februar i den serbiske hovedstad, Beograd. Det skriver mediet Royal Central.

Billedet af en unge prins – der bæres af sine forældre, prins Philip og prinsesse Danica – er blevet lagt op på kongehusets Instagram-konto lørdag den 3. marts.

Du kan se billedet her (artiklen fortsætter under billedet):

Пет дана стар Њ.К.В. Принц Стефан, заједно са својом мајком Њ.К.В. Принцезом Даницом, стигао је из породилишта кући у Краљевски двор на Дедињу. Five days old HRH Prince Stefan, together with his mother HRH Princess Danica, arrived home, from the maternity hospital, to the Royal Palace in Dedinje, Belgrade, Serbia.

Et opslag delt af Royal Compound (@royalserbia) den


Se dem her: Sjældne optagelser fra dansk kronprinsebryllup

Det var første gang i 90 år, at et drengebarn i den kongelige familie blev født hjemme i Beograd.

Stefan er parrets første barn

Efter den vellykkede fødsel erklærede kongehuset følgende:

– Moderen og babyen har det godt. De nye forældre prins Philip og prinsesse Danica takker alle for deres lykønskninger.

Prins Stefan er parrets første barn – og han bliver ifølge Royal Central nummer tre i arvefølgen til tronen.

Det serbiske kongehus har ikke regeret i mange årtier – men kronprins Alexander, der er far til prins Philip, håber at det vil ske en dag.

Er født i eksil i USA

Kronprins Alexander og kronprinsesse Kathrine har tre børn, hvoraf den ældste er prins Peter, der er nummer et i arvefølgen.

Prins Philip er nummer to i arvefølgen – han har en yngre tvillingebror Alexander. De er alle født i eksil i USA i henholdsvis 1980, 1982 og 1982.

Kronprins Alexander og hans første hustru og sønnernes mor, Maria da Gloria, blev skilt i 1985. Herefter giftede Alexander sig med Katherine Clairy Batis.

Alexander var første gang i Jugoslavien i 1991.

Er vendt tilbage til Serbien

Borgerkrigen i landet og dets følgende opsplitning betød dog, at han først flyttede dertil i 2000 efter Slobodan Milosevics fald.

Han opnåede jugoslavisk statsborgerskab i 2001 og han fik de ejendomme, der tilhørte familien før eksilperioden, tilbage. Han bor i dag på slottet i bydelen Dedinje i Beograd.

Prins Philip og Danica blev gift i Saborna Kirke i Beograd den 7. oktober 2017 – og er altså blevet forældre godt fire måneder senere.

Dronning Margrethe inviterer til aftenselskab på Christiansborg Slot

Læs mere om Serbiens kongehus her.

Kilder: Wikipedia.org/Det serbiske kongehus.

Del din kommentar

Forsiden lige nu