Kongelig afsløring: Dronninger går også på das

tirsdag d. 3. april 2018 kl: 9. 39 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

Den norske dronning Sonja fortæller om sit meget nære forhold til sin danske kollega, dronning Margrethe. Gennem mange år har de to dronninger nydt hinandens selskab på vinterferier i Norge.

Norges dronning Sonja har i et tv-indslag fortalt som sit og dronning Margrethes nære venskab.

"Eventyrdronningen" Margrethe på slap line i hylende morsom video

Det skete under et interview i forbindelse med Den Norske Turistforeningens 150 års jubilæum, hvor dronningen blev interviewet direkte på scenen.

Interviewet blev vist på NRK, skriver Ekstra Bladet.

Og for mange er det nok overraskende, at det blandt andet er det simple liv i naturen, som både tiltaler og tiltrækker de to kvinder.

Har haft kollegaen med i naturen

– Man får en fornemmelse af, at man efterlader alle sine problemer tilbage i dalen, forklarer den 80-årige dronning Sonja, som sætter stor pris på det simple liv ude i naturen.

Dronning Sonja kom ind på, at hun mange gange har haft sin danske “kollega” dronning Margrethe med på ture i de norske fjelde.

For Sonjas vedkommende er det blevet til mere end 700 døgn ude i naturen, forklarede hun i det ærlige interview.

Her afslørede hun også Margrethes holdning til de norske ‘utedoer’ – altså udendørstoiletter.

Har skrevet digt om at gå på ‘do’

– Dronning Margrethe har skrevet et lille digt om ’til dos på fjeldet’. Hun har oplevet ganske meget på vores utedoer – sammen med mig selvfølgelig, fortalte dronningen med et grin, mens der blev vist et billede af hende på et ‘do’ – udsmykket med et billede af hende selv og gemalen.

– Det er norsk tradition at have kongelige familier på væggene. Det er en stor ære, lød det begejstret fra dronningen, der tilføjede, at det også er tradition, at man bladrer i gamle ugeblade, mens man får ordnet dét, man nu skal.

Smukt kapitel i kongehusets historie afsluttet i dag

Ifølge Ekstra Bladet har dronning Margrethe altid været meget glad for Norge.

I mange år holdt den danske kongefamilie vinterferie sammen med den norske. Senest var Margrethe i Norge, da hun holdt ferie efter prins Henriks død.

Del din kommentar

Forsiden lige nu