“Kongen af Danmark”: Ny serie på dansk tv

fredag d. 28. marts 2014 kl: 7. 10 Af: Linea Schou
 
"Kongen af Danmark" er en ny dansk-international dramaserie.

“Kongen af Danmark” er en ny dansk-international dramaserie.

En ny dansk-international dramaserie med fokus på det danske kongehus er på vej.

Der blev i går holdt pressemøde for den nye royale dramaserie “Kongen af Danmark”, der efter planen får premiere på dk4 i 2016.

Ulf Pilgaard har fødselsdag: Sådan fejres dagen!

Titelrollen spilles af Jens Sætter-Lassen, og han har selskab af kendte skuespillere som Ulf Pilgaard, Jens Lohmann, Søren Pilmark og Neel Rønholt. Derudover besættes serien af skandinaviske og internationale skuespillere.

Seriens hovedperson Erik bliver konge som 24-årig, og han kæmper med at finde sig selv i kongegerningen. Serien fokuserer på kongefamiliens indre liv bag facaden, og er et intimt familiedrama, og på samme tid en kærlighedshistorie.

“Kongen af Danmark” er skrevet af Jesper Waldvogel Rasmussen, der udtaler: “Serien skal give et realistisk bud på, hvad et kongeligt liv vil sige, og hvad det gør ved de mennesker, der må leve det – i særdeleshed  da katastrofen indtræffer, og det hele falder sammen, menneskeligt og konstitutionelt.”

Det er mit håb, at serien (…) vil give anledning til debat og overvejelse hos danskerne om vores monarki, demokrati og grundlov. For elsket som vores monarki er af mange, så er det faktisk utroligt sårbart. Kan vi – VIL vi – leve uden det?”, spørger han.

 

Del din kommentar

Forsiden lige nu