Kongepar vandrer i svimlende lufthøjder

torsdag d. 5. januar 2017 kl: 10. 30 Af: Ritzau Fokus
Kong Gustaf og dronning Silvia vandrer i svimlende lufthøjder
Sveriges kong Carl Gustav og dronning Silvia er rejst til Schweiz, hvor de nyder en aktiv ferie med vandring i Alperne. Foto Peter Knutson, Kungahuset.se.

Sveriges kong Carl Gustav og dronning Silvia er rejst til Schweiz, hvor de nyder en aktiv ferie med vandring i Alperne.

Når man runder 70 år, kan man velfortjent læne sig tilbage og slappe af, mens man nyder sit otium.

Sådan forholder det sig dog langtfra for det svenske kongepar, kong Carl Gustav og dronning Silvia.

Kronprinspar til fest hos den rigeste mand

Aktiv ferie

De royale overhoveder er nemlig rejst til de schweiziske alper, hvor de tilbringer en aktiv ferie. Det kan man se på det svenske kongehus’ Instagram-profil.

Her er delt et billede af den 70-årige kong Carl Gustav og hustruen dronning Silvia, som portrætterer parret kort tid efter, at de er hjemvendt fra en vandretur i Alperne.

Den aktive livsstil har gennem årene været en stor del af hverdagen for den svenske konge og dronning.

Parret mødte hinanden for første gang, da OL løb af stablen i München i 1972. Her arbejdede dronning Silvia som translatør, da hun taler fem sprog flydende.

Mødet med dronning Silvia helt specielt

Kærligheden spirede hurtigt og ifølge det britiske medie Hello! Magazine, har kong Carl Gustaf efterfølgende beskrevet, at mødet med dronning Silvia var helt specielt.

– Da jeg mødte hende for første gang, sagde det klik, og siden da har det fortsat med at klikke mellem os, har kong Carl Gustaf fortalt ifølge magasinet.

Sveriges kongepar er imidlertid ikke de eneste royale, hvis romance startede efter et møde under OL. Det danske kronprinspar mødte nemlig hinanden, da sportsmesterskabet blev afholdt i Sydney i september 2000.

Se billedet af det svenske kongepar:

Kungaparet är just nu i schweiziska Alperna. Här under dagens vandring. The King and Queen are visiting the Swiss alps. The picture is from today's hike. #kungahuset #kungaparet #alperna #schweiz

A photo posted by Kungahuset (@kungahuset) on


/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu