Kongeskibet lagt til: Dronningen holdt store flyttedag

torsdag d. 19. juli 2018 kl: 12. 32 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Hendes Majestæt har forladt København og "flyttet" adresse.

Torsdag morgen klokken 10 lagde Kongeskibet Dannebrog til kaj i Haderslev Havn. Ombord var selveste hendes majestæt dronningen. Dermed blev der kaldt til store flyttedag for Margrethe, der har forladt København for en periode.

Regentpar fejrer guldbryllup: Disse royale par har også rundet 50 år sammen

Tro mod traditionen er den kongelige familie taget til Gråsten Slot for sommeren, og det er også forklaringen på, at Kongeskibet lagde til i Haderslev. Dronningen har ifølge sin kalender helt officielt forlagt sin residens til det sønderjyske slot.

Det betyder, at når dronningen ankommer er det hendes officielle bolig. Gråsten Slot har fungeret som sommerbolig for den kongelige familie siden 1935, hvor kong Frederik den 9. og dronning Ingrid modtog slottet i bryllupsgave. For nogle dage siden ankom kronprinsfamilien, der har nydt nogle dage på slottet.

Kæmpe galleri: Se alle billederne fra kronprinsfamiliens besøg på Færøerne

Ved dagens ankomst til Haderslev blev dronningen modtaget ved falderebet af statsforvaltningsdirektør, stiftamtmand Helle Haxgart og blomsterpige. Ikke længe efter – allerede klokken 10.15 – forlod dronningens kortege Haderslev og kørte mod sommerhuset i Gråsten.

Kronprinsfamilien modtog søndag den årlige ringriderforenings optog på slottet. Margrethe har – traditionen tro – allerede holdt én sommerferie i år. På Marselisborg Slot i Aarhus.

Del din kommentar

Forsiden lige nu