Kontroversielt DR-program nomineret til en Emmy

torsdag d. 9. august 2018 kl: 7. 25 Af: Nicklas Skyum Clausen
Ny plan for DR koster 55-65 stillinger
DR-journalisterne Poul-ERik Heilbuth og Georg Larsen står bag dokumentaren Menneskesmuglerne. (Foto: Erik Refner/Scanpix)

DR-dokumentaren Menneskesmuglerne er nomineret til tv-branchens fineste pris

En DR-dokumentar kan ende med at modtage den mest prestigefyldte statuette, der findes i tv-verdenen.

Det er dokumentaren Menneskesmuglerne, der blev vist på DR1 i november 2017. Dokumentaren er blevet nomineret til en Emmy i kategorien ‘Current Affairs’, når der skal uddeles priser inden for nyheds- og dokumentarområdet.

Dokumentaristerne bag er i filmen kommet usædvanligt tæt på nogle af de mennesker, der fragter tusinder af flygtninge over Middelhavets bølger.

Husker du pausefiskene? Nu er de tilbage!

Det er DRs erfarne journalister Georg Larsen og Poul-Erik Heilbuth, der står bag dokumentaren. Og selvom de to er vant til at rage priser til sig, er det alligevel en stolt Poul-Erik Heilbuth, der udtaler sig til DR Presse:

– Jeg har aldrig været Emmy-nomineret før, og det er stort. Det glæder mig særligt, fordi det er et højaktuelt og kontroversielt emne, vi har fat i. Jeg håber, nomineringen kan være med til at sætte øget fokus på, hvad der sker i Middelhavet, og at den kan få programmet til at blive vist i flere lande og ”rejse endnu mere”, end det allerede har gjort,” siger Poul-Erik Heilbuth til DR Presse.

Ifølge DR Presse har Poul-Erik Heilbuth gennem sin karriere vundet mere end 20 priser for sine dokumentarer.

DR vant til Emmy-succes

Skulle det lykkes DR at hive statuetten i land, vil det langt fra være første gang, der bliver lidt pænt til kaminhylden i DR-byen.

Klamt køkken: Kendt godsejerpar får ørerne i maskinen

DR vandt senest en Emmy i 2017, da programmet Ultras Sorte Kageshow vandt en statuette for bedste børneunderholdningsprogram.

Tidligere har dramaserier som Rejseholdet, Ørnen, Livvagterne og Nikolaj og Julie vundet statuetter til Danmark.

Del din kommentar

Forsiden lige nu