Kræftramt pige revolutionerer Instagram

lørdag d. 4. juli 2015 kl: 12. 59 Af: Ritzau Fokus
 
På Instagram bliver der ofte delt billeder af de glade glimt fra hverdagen. En ny profil fra en kræftramt pige deler mere end de fleste.

På Instagram bliver der ofte delt billeder af de glade glimt fra hverdagen. En ny profil fra en kræftramt pige deler mere end de fleste. Foto: TRAPPAUD BJØRN MARCUS/POLFOTO

En 21-årig kræftramt pige giver det sociale medie Instagram helt nyt perspektiv.

– Jeg er her endnu for jer, der er i tvivl. Men nok ikke meget længere.

Det er nogle af de barske, men sandfærdige ord, man kan læse på Instagram-profilen kemoland. Her deler en bare 21-årig pige billeder og tekster fra sin hverdag som kræftpatient. Og det har taget Instagram med storm.

Radiovært kom med uhyggelig forudsigelse: Nu er hun død

“Tro, håb og kemo” skriver pigen i beskrivelsen til profilen, og det er lige præcis, hvad de næsten 12.000 følgere får på Instagram. Hendes identitet er ikke kendt, men hun har afsløret i et tidligere opslag, at hun hedder Clara Maria.

På kemolands seneste billede, der viser en øl, der bliver nydt i sengen, har næsten 500 mennesker givet opmuntrende ord med på vejen. Profilen har spredt inspiration på et socialt medie, der ellers ofte bliver beskyldt for at være overfladisk.

– Hvor er det sygt at være fanget i en krop, der ikke kan mere, selvom mit hjerte og mine tanker kunne blive her 100 år endnu. Det er hårdt, og jeg har lyst til at stikke hænderne ind og flå knuderne ud. De er jo lige der på den anden side af huden. Jeg er slet ikke panisk over at skulle dø, men jeg er lidt bange for det faktum, at jeg ikke har tid nok.

Den 21-årige har ligget på isolationsstue, skriver hun, men blev for et par dage siden udskrevet herfra.

– Jeg løber stadig for livet. Og danser væk fra døden, er nogle af de livskloge og livsbekræftende ord, som mange har taget til sig fra pigens Instagram.

Instagram-kogebogsforfatter i problemer: Opskrifterne var livsfarlige

Se billedet fra kemolands Instagram-profil her: https://instagram.com/p/4pizimOIQJ/?taken-by=kemoland

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu