Kreativ iværksætter og super-innovatør fylder 54 år

onsdag d. 27. december 2017 kl: 8. 44 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

Den efterhånden verdenskendte kok, restauratør og kogebogsforfatter Claus Meyer har fødselsdag. Han kom til verden i 1953 i Nykøbing Falster og har aldrig glemt, hvor han kommer fra.

Claus Meyer har fødselsdag onsdag den 27. december, hvor han runder de 54 år.

Han er en af Danmarks mest kendte kokke – og har adskillige Michelin-stjerner på sit cv.

Den innovative lollik tog studentereksamen i 1983 fra Nykøbing Katedralskole.

Kendis-brød er potentielt livsfarligt

Derefter drog han til Frankrig for at arbejde som au pair, og det var her, at hans kærlighed til madlavning og kokkerering eksploderede.

Kendt gennem tv-program

Hjemvendt til fædrelandet blev han i 1991 uddannet som cand. merc. international i 1991 – med speciale i opstart og udvikling af virksomheder.

Han blev første gang kendt i den bredere del af befolkningen, da han som tv-kok fik programmet “Meyers Køkken”, der blev vist på DR1 i perioden fra 1991 til 1999.

Claus Meyer har været involveret i en lang række forskellige madhuse og kulinariske virksomheder.

“Meyers Mad ud af Huset”, “Chokolade-Compagniet”, “Meyers Madhus”, “Meyer & Tingstrøm Personalerestauranter”, “Frugt fra Lilleø” og “Nørrebro Bryghus” er blandt de mest markante.

Snesevis af kogebøger

Men han er måske endnu mere kendt – og anerkendt – som grundlægger og investor i gourmetrestauranten Noma, som flere gange har modtaget prisen som verdens bedste restaurant.

Claus Meyer har udgivet snesevis af koge- og madbøger – og er også med i adskillige gastronomiske foreninger og organisationer.

Senest solgte han i 2014 sin virksomhed “Meyer” til den britiske kapitalfond IK Investment Partners.

Fonden købte samtidig en anden gourmetvirksomhed, “Løgismose”, og den samlede pris for de to firmaer var omkring 700 millioner kroner.

Michelin-stjerner i New York

I sommeren sidste år åbnede Meyer restauranten “Agern” på Grand Central Terminal i New York.

Bare et halvt år senere blev det meddelt, at “Agern” havde modtaget en Michelin-stjerne blot seks måneder efter åbningen.

Han stammer som sagt fra Nykøbing Falster og er i dag engageret i flere projekter på Lolland-Falster. Blandt andet Hotel Saxkjøbing i Sakskøbing og Sydhavsøernes Frugtfestival.

Claus Meyer åbner nyt projekt

Han har også siddet i bestyrelsen for fodboldklubben Lolland Falster Alliancen – en klub han er medejer af.

Kilde: DR.dk og Wikipedia.org

Del din kommentar

Forsiden lige nu