Kronprins Frederik gør Jakob glad med en flot gave: “Det bliver en fantastisk oplevelse”

søndag d. 17. juni 2018 kl: 8. 01 Af: Peter Koch

Med gaven følger et beløb, der giver frihed til ét år.

Kronprins Frederik har med en ganske særlig gave givet Jakob Ulllegaard en unik mulighed for at fylde sig med ny viden, før han igen beslutter sig for, hvad han vil bruge sit liv på. Jakob Ullegård har været direktør i Danske Rederier i en årerække, men det er slut mod udgangen af juni.

I maj måned modtog han Crown Prince Frederik Funds legat af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik, og med det i hånden kan han læse ét år på Harvard Kennedy School. Her vil han tage en Master in Public Administration, som en såkaldt Mid Career-studerende i blandt andet økonomi, ledelse og politik. Det skriver Danishshipping.

Se billederne: Kronprinsen er tilbage efter sin operation

Ét års studier

Soefart.dk skriver, at legatet er på 400.00 kroner, der skal dække udgifterne ved at bo og studere i USA i ét år.

– Jeg har sagt jobbet op og ved ikke, hvad der skal ske, når jeg kommer tilbage om et år. Det bliver en fantastisk oplevelse at tage hele familien med til USA og opleve den amerikanske østkyst, siger Jakob Ullegård til Soefart.dk.

Efter smertefuld lidelse: Her er Frederiks første opgaver

Kongehuset.dk skriver, at Crown Prince Frederik Fund har eksisteret i 25 år. Den blev oprettet efter, at Kronprins Frederik fyldte 25 år, og hvert år får en dansker altså mulighed for at tage til USA i et år for at studere samme sted som kronprinsen.

Ifølge Kongehuset.dk er det anden gang, Jakob Ullegård modtager legatet. I 2001 fik han det trildelt som en del af sin uddannelse i statskundskab.

Del din kommentar

Forsiden lige nu