Kronprins Frederik fortsætter som IOC-medlem

lørdag d. 16. september 2017 kl: 6. 00 Af: Peter Koch

Tidligere på året mødte Frederiks engagement i IOC kritik.

Kronprins Frederik er genvalgt som medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) for en ny otteårig periode, skriver Newsbreak.dk.

Det blev fredag aften besluttet på en IOC-kongres i Perus hovedstad, Lima.

Det er noget, der vækker glæde hos Niels Nygaard, der er formand i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

– Jeg er glad for, at kronprinsen tager endnu en periode i IOC og ønsker stort tillykke med genvalget. Vi kan dermed fortsætte det gode samarbejde om at udvikle OL og international idræt.

– Det har stor værdi for DIF og dansk idræt, at kronprinsen sidder så centralt placeret og kan være med til at præge udviklingen, siger Niels Nygaard i en pressemeddelelse.

Frederiks fødselsdag: Åbner nyt forskningscenter

Kritik af engagement

Det er dog formentlig ikke alle, der jubler over genvalget.

Da kronprinsen tidligere på året besluttede sig for at genopstille, mødte nyheden kritik fra Jens Sejer Andersen. Han er international chef for Play the Game, der arbejder for demokrati og gennemsigtighed i sport.

Putins vrede

I et interview med TV2 pointerede Jens Sejer Andersen, at IOC træffer beslutninger under stor bevågenhed fra verdens stormagter.

Han pegede dengang på, at Rusland ikke blev udelukket fra OL i Rio i 2016, trods omfattende dopingafsløringer, fordi man hos IOC frygtede, hvordan Ruslands præsident Putin ville reagere.

Nu er hofsorgen slut

– Og desuden er der jo topfolk i Den Internationale Olympiske Komité, som er en del af meget betydelige kriminelle efterforskninger i Brasilien, USA, Schweiz og Frankrig. Så det er ikke det kønneste selskab, slet ikke hvis man vil fremstå som hævet over dagligdagens beskidte politik, lød det dengang fra Jens Sejer Andersen.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu