Kronprinsen på hemmeligt soldater-besøg

torsdag d. 5. december 2013 kl: 12. 21 Af: Ritzau Fokus
 
Kronprins Frederik har igen været på besøg hos de danske soldater i Afghanistan.

Kronprins Frederik har igen været på besøg hos de danske soldater i Afghanistan. Foto: Nicholas Lundgard Polfoto

De udsendte soldater i Afghanistan har det seneste døgn haft kongelig gæst. Kronprins Frederik kom på besøg

Kronprins Frederik har for tredje gang besøgt de danske soldater i Afghanistan, oplyser Kongehuset.

X Factor-Rasmus afslører: -Jeg sang ved royalt bryllup

Kronprinsen landede i går i Camp Bastion i Afghanistan i et af forsvarets C-130 Hercules transportfly. Herefter tilbragte han et døgn i landet sammen med forsvarschef Peter Bartram, hvor de foruden Camp Bastion besøgte danske soldater i Lashkar Gah og Kandahar.

Se alle billederne fra besøget HER:

– Det har været en stor oplevelse igen at få mulighed for at besøge de udsendte, danske soldater i Afghanistan. Jeg er som ved tidligere besøg imponeret over det, soldaterne udretter, siger kronprins Frederik.

Kronprinsen fik under besøget mulighed for at tale med jægersoldater, se materiel og hilse på Hærens og Flyvevåbnets udsendte soldater i det sydlige Afghanistan.

Efter mere end ti års indsats i det uroplagede land har de danske soldaters opgave og mission ændret karakter. Den danske militære indsats er gradvist ved at blive reduceret, idet de afghanske sikkerhedsstyrker selv har overtaget ansvaret for at varetage sikkerheden i deres eget land.

Den danske hovedstyrke i Helmand, DANCON ISAF 16, fokuserer derfor på dels at sende mest muligt materiel hjem til Danmark og dels at støtte de afghanske sikkerhedsstyrker sammen med vores allierede.

Frederik til udstilling om én af tegneseriens store skabere

– Missionen i Afghanistan er ikke længere i folks bevidsthed i samme grad som tidligere. Jeg synes, det er vigtigt, at vi hjemme husker, at Danmark fortsat har soldater indsat i Afghanistan et stykke tid endnu. De nuværende, udsendte soldater udfører, ligesom deres forgængere, et flot stykke arbejde, siger kronprins Frederik.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu