Kronprinsens kommende fødselsdag fejret på helt særlig måde

torsdag d. 24. maj 2018 kl: 17. 30 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Australske Ralph Heimans har malet den danske kronprins, som fylder 50 år lørdag.

Både den officielle og private side har fået plads i et nyt portræt af kronprins Frederik. Officersuniformen, de hvide handsker og elefantordenens lyseblå bånd tværs over brystet er det første, der springer én i øjnene.

Men bag det officielle ydre gemmer kronprinsens anden virkelighed sig.

Her holder de royale sommerferie

Portrættet, der er malet af den australske billedkunstner Ralph Heimans, indeholder således flere symboler på, hvad der fylder kronprinsens liv.

På billedet står kronprinsen i havesalen på Fredensborg Slot. Det var her, han første gang præsenterede Mary Donaldson for offentligheden.

Kronprinsessen er også med på portrættet og kan ses i et spejlbillede omgivet af parrets fire børn. Dronningen kan ligeledes ses i et spejlbillede.

Åben for offentligheden

Maleriet offentliggøres torsdag på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød under overværelse af kronprinsparret og dronningen i anledning af kronprinsens 50-års fødselsdag 26. maj.

Den 25. maj åbner udstillingerne for publikum på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Her vil det være muligt for offentligheden at se maleriet til den 2. september.

Udstillingen “H.K.H. Kronprins Frederik – Prins til Danmark” giver en lang række tematiske indblik i Kronprinsens liv gennem fem årtier og bliver fortalt med et stort antal genstande udlånt fra Kongehuset. Centralt er naturligvis portrættet.

Ralph Heimans håber, at publikum vil reflektere over det danske monarki og kronprinsens rolle, når de ser portrættet.

– Jeg vil gerne have folk til at tænke over, hvordan det er at være medlem af den kongelige familie. Hvordan det er at leve uden den frihed, som vi andre har, siger han.

Horisontal-historie

Det er anden gang, at han portrætterer et medlem af den danske kongefamilie.

Første gang var det kronprinsesse Mary, og ifølge museumsdirektør Mette Skougaard er det planen, at de to malerier skal hænge ved siden af hinanden.

Kongelige portrætter er typisk i højformat, men Ralph Heimans er kendt for sit horisontale format. På den måde får han mere plads til at fortælle en historie om den portrætterede.

Prins sætter fokus på vigtig mærkesag: Fortsætter sin mors arbejde

Kronprinsens portræt er 1,7 meter højt og 2,5 meter bredt og er malet med oliefarve på lærred.

Blandt de øvrige portrætter i udstillingen kan gæsterne blandt andet opleve nogle af Ralph Heimans portrætter af medlemmer af den engelske kongefamilie.

Del din kommentar

Forsiden lige nu