Kronprinsesse fylder år: Vidste du dette om hende?

lørdag d. 14. juli 2018 kl: 9. 12 Af: Ritzau Fokus

Kronprinsesse Victoria af Sverige kan lørdag fejre sin fødselsdag.

Lørdag den 14. juli kan svenskerne flage for deres kommende regent. Kronprinsesse Victoria fylder nemlig 41 år.

Hun kom til verden en sommerdag i juli 1977 på Karolinska Universitetshospital i Solna i nær Sveriges hovedstad, Stockholm, som det første barn af kong Carl Gustaf og dronning Silvia.

Parrets førstefødte fik navnene Victoria Ingrid Alice Désirée og blev døbt i september 1977. Ved dåben stod blandt andre kong Harald af Norge og den forhenværende hollandske dronning, prinsesse Beatrix, fadder.

Kronprinsesse Victoria er storesøster til prins Carl Philip og prinsesse Madeleine.

Den svenske tronarving påbegyndte sin uddannelse i den svenske hovedstad, Stockholm, og hun har studeret fransk, statskundskab, konflikthåndtering og historie ved universiteter i Frankrig, USA og Sverige.

Død ung dansk prinsesse vækkes til live igen

Det til trods for at den svenske fødselar er ordblind, hvilket medførte mange tårer hos kronprinsessen, da hun var yngre.

Også hendes far, kong Carl Gustaf, og bror, prins Carl Philip, er ordblinde, så dronning Silvia var meget tidligt opmærksom på kronprinsessens potentielle udfordringer, fortalte kronprinsessen i et interview med SVT i 2017.

– Det var heldigt, at vi fik hjælp tidligt, men det har helt sikkert ført ekstra slid med sig, sagde kronprinsessen dengang.

Kort efter årtusindskiftet mødte kronprinsesse Victoria den personlige træner Daniel Westling. Efter syv års forhold faldt han på knæ.

De to giftede sig i Storkyrkan i Stockholm den 19. juni 2010.

Skuespiller indrømmer: Jeg brød loven, da min datter blev født

I februar 2012 fødte kronprinsessen parrets første barn. Den nyfødte pige fik navnene Estelle Silvia Ewa Mary, og i 2015 blev hun storesøster til prins Oscar Carl Olof.

Familien på fire bor til daglig på Haga Slott i Stockholm.

Del din kommentar

Forsiden lige nu