Kronprinsesse i kvindekamp for pigers sundhed

onsdag d. 21. september 2016 kl: 12. 11 Af: Ritzau Fokus

En dedikeret kronprinsesse Mary satte gang i kampen for kvinders sundhed med en brandtale i New York.

Verdens kvinder fortjener bedre sundhed og rettigheder.

Sådan lød budskabet fra den danske kronprinsesse Mary, da hun mandag stillede sig på talerstolen i det fornemme selskab på FN’s Generalforsamling i New York. Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Kronprinsessen besøger i disse dage generalforsamlingen sammen med den danske udenrigsminister, Kristian Jensen (V), og et af hendes programpunkter var at skyde gang i en ny “Women Deliver”-kampagne, der blandt andet skal sætte fokus på kvinders sundhed.

Kronprinsesse i kamp mod tobakken

Et emne, der står den danske kronprinsesses hjerte meget nært.

– Jeg ser frem til at støtte den nye “Deliver for Good”-kampagne, der har fokus på 12 centrale investeringer i pigers og kvinders sundhed og rettigheder. Det er en vigtig kampagne, der følger op på “Women Deliver”-konferencen i København, sagde kronprinsessen blandt andet fra talerstolen.

Kampagnen udspringer fra “Women Deliver”-konferencen, som fandt sted i København i maj. Her deltog kronprinsessen som protektor.

Ved kampagnens lanceringsevent i New York blev de 100 bedste idéer og konkrete løsningsforslag fra konferencen samtidig præsenteret.

Marys rørende tale får international opmærksomhed

Danmark var det første land, der meldte sig som statslig donor for kampagnen.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu