Kronprinsesse Mary blev selv drillet i skolen

onsdag d. 28. oktober 2015 kl: 11. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Kronprinsesse Mary er formand for Mary Fonden, der fokuserer på områderne mobning og trivsel, vold i hjemmet og ensomhed.

Kronprinsesse Mary er formand for Mary Fonden, der fokuserer på områderne mobning og trivsel, vold i hjemmet og ensomhed. Foto: MIKKEL KHAN TARIQ/POLFOTO

Kronprinsessen støtter kampen mod mobning og fortæller nu, at hun selv oplevede at blive drillet som barn.

De fleste børn er heldigvis glade for at gå til fritidsaktiviteter, men for nogle kan det være en skræmmende og ubehagelig oplevelse, hvis de bliver mobbet.

Kronprinsesse Mary deltog i går ved en konference om børns trivsel i fritiden, og i den forbindelse fortalte hun om sine egne oplevelser med drillerier skolen til TV 2’s vært Jes Dorph.

Kronprinsesse Mary må træde til: Frederik tvunget til afbud

– Jeg er blevet drillet, men er ikke blevet udsat for systematisk mobning. Men når det er sagt, er jeg sikker på, at der har været mobning på min skole, jeg har bare været ubevidst om det eller en passiv tilskuer til det. Det er noget, vi skal gøre noget ved, vi skal alle sammen være opmærksomme på mobning, fortæller kronprinsessen.

Mobning kan være traumatiserende

I interviewet lægger hun særligt vægt på, at mobningen ikke kun påvirker barnet nu, men at det også kan være traumatiserende for dem på længere sigt.

– Jeg tror ikke, at nogen kan være i tvivl om, hvor ødelæggende mobning kan være for et barns liv og dets fremtid, siger hun i interviewet. Når det gælder hendes egne børn, har det dog heldigvis ikke været nødvendigt at snakke om mobning endnu. Både prins Christian og prinsesse Isabella trives nemlig i deres skole og til fritidsaktiviteter.

– Indtil videre har vi ikke haft behov for at have den snak. De trives godt i skolen og i deres fritidsaktiviteter. Men vi taler ofte om, hvad det vil sige at være en god kammerat, og hvordan man sætter pris på forskellighed, fortæller kronprinsen.

Kronprinsesse Mary i sorg

Du kan se interviewet med kronprinsessen her: http://underholdning.tv2.dk/royale/2015-10-27-eksklusivt-interview-med-mary-jeg-er-ogsaa-blevet-drillet

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu