Kronprinsessen åbner festival i Smilets By

mandag d. 9. oktober 2017 kl: 6. 00 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

Mary lægger vejen forbi Europas Kulturhovedstad den 26. november, hvor hun skal åbne en international børnelitteraturfestival

Børn og bøger er to ting, der gerne skulle hænge sammen som ærtehalm.

Det er nemlig sundt og godt både at skrive og læse – og det er en af bevæggrundene bag en ny festival, der hylder litteratur og børn.

Navnet er Aarhus Internationale Børnelitteraturfestival – og det foregår på Dokk1 i Aarhus i slutningen af oktober.

Designer stod bag Marys tøj: Nu stopper hun!

Festlighederne skydes i gang af kronprinsesse Mary, der gæster Smilets By torsdag den 26. oktober.

Stolthed over royalt visit

– Vi er meget stolte over, at kronprinsesse Mary åbner vores festival. Den er et af årets højdepunkter for børn og unge i Europæisk Kulturhovedstad, fortæller Rebecca Matthews i en pressemeddelelse.

Hun er direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, som jo så småt begynder at lakke mod enden.

I fire dage bliver børn og unge placeret i centrum af begivenhederne – og de får mulighed for at møde nogle af deres største idoler – både danske og internationale.

– Litteratur udvider unge menneskers kreative evner og tillader fantasien at flyve. Med festivalen her får de både uforglemmelige oplevelser, inspiration og ideer til, hvad der er muligt i livet, påpeger direktøren.

Bøger er vigtige for børn

Børnelitteraturfestivalen afvikles i samarbejde med den verdenskendte britiske litteraturfestival Hay Festival, som tiltrækker en kvart million mennesker til deres årlige festival.

– Vi er begejstrede over at kunne byde kronprinsesse Mary velkommen, når hun åbner den første Internationale Børnelitteraturfestival her i Aarhus, forklarer Rebecca Matthews.

Med festivalen ønsker arrangørerne at understrege, hvor vigtigt det er at læse bøger.

Royal interesse: Margrethe og Mary fejrede jubilæum

Blandt de kendte forfattere, som deltager, er Kim Fupz Aakeson, Dy Plambeck, Wulffmorgenthaler, Oliver Jeffers og Chris Riddell.

Man kan læse meget mere om festivalen her.

Del din kommentar

Forsiden lige nu