Kronprinsesse Mary: Sådan holder vi jul i år

tirsdag d. 1. november 2016 kl: 10. 59 Af: Ritzau Fokus

Det bliver i Danmark og familiens skød, kronprinsesse Mary i år holder jul. Hun håber, den bliver hvid.

Når juleklokkerne slår i det danske land i år, vil vores kronprinsesse og den kongelige familie sagtens kunne høre deres kimen. De skal nemlig holde jul sammen her i Danmark.

Kronprinsesse Mary må træde til: Frederik tvunget til afbud

– Sidste år holdt vi jul i Australien, så jeg glæder mig til en rigtig dansk jul i år sammen med familien her i Danmark, siger kronprinsesse Mary til Ritzau Fokus umiddelbart efter, at årets julemærke blev offentliggjort på Københavns Rådhus mandag.

– Og forhåbentlig også en hvid jul i stedet for en strandjul. Hvid jul er meget stemningsfyldt og en anden type jul, end den jeg er vokset op med, siger hun.

Længes efter snefnug i juledagene

Kronprinsesse Mary er vokset op i Tasmanien i Australien, hvor man også længes efter snefnug i juledagene.

– I Australien er vi meget præget af den engelske tradition, som jo også er med hvid jul. Så vi holder fast i de traditioner, selv om det er varmt, fortæller kronprinsessen.

Det er dog ikke en varm jul, der er gengivet på årets julemærke. Her er der gengivet en ægte, hvid jul i skovens dybe, stille ro.

Overskud går til julemærkehjem

Velgørenhedsmærket, hvis overskud går til de danske julemærkehjem, er skabt af kunstneren Per O. og inspireret af skovens dyr.

– Jeg synes, at julemærket er meget smukt og meget eventyrligt. Jeg kan godt lide, at det handler om juleånden, og at man samler sig i juletiden, siger kronprinsesse Mary og fortsætter:

– Derudover er det så dejligt, at det lille julemærke har så stor betydning for rigtig mange udsatte børn i Danmark.

Kronprinsesse Mary i sorg

Det var Einar Holbøll, der fik ideen til julemærket. Det første af slagsen udkom i 1904.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu