Kronprinsesse Mary støtter fattige kvinder

onsdag d. 27. april 2016 kl: 11. 01 Af: Elo Christoffersen
 
Kronprinsesse Mary besøger det fattige vestafrikanske land Burkina Faso samen med udenrigsminister Kristian Jensen (V). Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Kronprinsesse Mary besøger det fattige vestafrikanske land Burkina Faso samen med udenrigsminister Kristian Jensen (V). Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) besøger Burkina Faso sammen med kronprinsesse Mary.

De næste to dage besøger kronprinsesse Mary og udenrigsminister Kristian Jensen (V) det fattige vestafrikanske land, Burkina Faso, som får dansk ulandsbistand.

De besøger en danskstøttet sundhedsklinik, møder beboere i en burkinsk landsby og taler med politikere og organisationer om ligestilling, mødres dødelighed og børneægteskaber. De skulle have besøgt Burkina Faso i januar, men turen blev udsat på grund af et terrorangreb i hovedstaden Ouagadougou.

Kronprinsesse Mary må træde til: Frederik tvunget til afbud

– Danmark støtter Burkina Faso, fordi det er et af verdens fattigste lande, hvor der hvert år dør tusindvis af kvinder i forbindelse med graviditet og fødsel, siger udenrigsminister Kristian Jensen i en kommentar.

– Det er jo helt uacceptabelt, at kvinder anno 2016 dør, mens de giver liv.

Oplysning, prævention og sundhedsydelser

Dansk ulandsbistand hjælper burkinske familier med oplysning, prævention og sundhedsydelser ved graviditet og fødsel.

– Vi bekæmper pigeomskæring og anden vold mod kvinder. Og vi arbejder for at fremme ligestilling mellem kvinder og mænd, særligt på landet, siger Kristian Jensen.

– Vores støtte går gennem internationale organisationer som FN’s befolkningsfond, som kronprinsessen er protektor for.

Siden 1971 har Danmark støttet Burkina Faso.

Ved besøget underskriver udenrigsministeren et femårigt landeprogram fra 2016 til 2020 på en milliard kroner. Danmark støtter programmer på menneskerettigheds- og retsområdet, vand og sanitet, landbrug og privatsektoren.

Kronprinsessen og Kristian Jensen møder Burkina Fasos præsident Kaboré og ministre i hans regering.

Kronprinsesse Mary i sorg

De besøger torsdag klinikker og organisationer, der arbejder for ligestilling og for at forbedre kvinders og pigers seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu