Kronprinsesse rejser tilbage til fremtiden

torsdag d. 27. november 2014 kl: 8. 45 Af: Ritzau Fokus
 
Kronprinsesse Victoria og kong Carl Gustaf besøger Finland for at sætte fokus på fremtiden.

Kronprinsesse Victoria og kong Carl Gustaf besøger Finland for at sætte fokus på fremtiden. Foto: Jason DeCrow/AP

For at styrke samarbejdet mellem Sverige og Finland i fremtiden er den svenske kronprinsesse og konge på besøg hos deres finske naboer.

De svenske kongelige repræsentanter, kronprinsesse Victoria og hendes far, kong Carl Gustaf, rejser så at sige tilbage til fremtiden, når de i disse dage er på officielt besøg i Finland for at styrke relationen mellem Sverige og Finland fremover.

Kronprinsessen fik sin fødselsdagsgave

Kronprinsessen åbner The Future Forum 2014, der er et forum med diskussioner og debatter om nuværende og fremtidige udfordringer og muligheder i den globale verdensøkonomi. Særligt vil økonomien, konkurrenceevnen og velstanden mellem de nordiske lande være i fokus. Et forum hun tidligere har deltaget i – det var tilbage i 2010 med hendes mand, prins Daniel.

Forummet bliver afholdt på Hanasaari/Hanaholmen, som er et fælles kultursted for Sverige og Finland nær den finske hovedstad, Helsinki. Landene har en stærk fælles historie, da dele af Sverige og Finland tidligere har hørt sammen.

Derudover vil kronprinsessen også mødes med unge ledere fra programmet Tandem Leadership. Det oplyser det svenske kongehus om besøget, som bliver uddybet af den finske ambassade i Sverige.

Også den svenske konge, Carl Gustaf, er i øjeblikket i Finland, hvor hans fokus også er på at styrke samarbejdet med de finske naboer. Han skal besøge forskellige virksomheder og møde repræsentanter fra den finske regering for at styrke samarbejdet landene imellem i fremtiden.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu