Lille prinsesse deler interessen for sin mors mærkesag

fredag d. 13. oktober 2017 kl: 7. 55 Af: Ritzau Fokus

Naturen og miljøet er allerede begyndt at interessere femårige prinsesse Estelle af Sverige, fortæller hendes mor, kronprinsesse Victoria.

Prinsesse Estelle af Sverige har arvet sin mors interesse for naturen, havet og miljøet.

Det fortalte kronprinsesse Victoria onsdag under havkonferencen “Life Below Water” i Malmø, hvor hun blandt andet var med til at indvie et marine-oplevelsescenter og desuden aflagde et besøg på World Maritime University i den svenske by.

Det fremgår blandt andet af det svenske kongehus’ officielle hjemmeside og af det svenske medie Svensk Damtidning, der også overværede kronprinsessens besøg.

Maritim liv vækker stor nysgerrighed

Under åbningsceremonien afslørede den 40-årige kronprinsesse, at det maritime liv vækker stor nysgerrighed hos 5-årige prinsesse Estelle.

– Derhjemme er min lille datter, prinsesse Estelle, interesseret i alt, der har med naturen og miljøet at gøre. I sidste uge var vi på Askölaboratoriet, og allerede på vej i båden stillede Estelle en række spørgsmål: “Mor, hvad er forskellen på tang og alger?”

– Der var forskere med på båden. Estelle lyttede, og det blev til endnu flere spørgsmål. Vi lærte om en hel ny verden, verdenen under overfladen. Det er viden, der gør, at man bekymrer sig om verdenen og vil tage hånd om den, lød det fra kronprinsesse Victoria.

Danske brandmænd kæmper mod flammerne: Nu takker kronprinsesse for hjælpen

Victorias mærkesag

Miljø er blandt kronprinsesse Victorias mærkesager.

Hun er ambassadør for FN’s globale bæredygtighedsmål og har ifølge det svenske kongehus’ officielle hjemmeside valgt at fokusere specifikt på hav og fiskeri.

Under åbningen var kronprinsesse Victoria blandt andet også med til at sætte en krabbe ud i et akvarium.

Bryllupsdag: Kronprinsessen faldt for sin træner

Se videoen af det her:

Invigning av Marinpedagogiskt center. Kronprinsessan, miljöminister Karolina Skog och Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö stad, släpper i varsin krabba i akvariet. 📸:Kungahuset.se #kungahuset #kronprinsessanvictoria #malmö

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on


/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu