Kronprinsessen brugte dagen med ensomme voksne

tirsdag d. 2. februar 2016 kl: 14. 30 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 

Mandag eftermiddag var kronprinsesse Mary på besøg hos Røde Kors i Slagelse. Her var hun med til at lave øvelser for ensomme voksne

Alvorlig ensomhed er et problem for mange voksne. Derfor har Røde Kors sammen med Mary Fonden i 2015 oprettet Værket – netværk for voksne, der er et tilbud til voksne, der oplever længerevarende ensomhed.

Mandag eftermiddag var Mary så på besøg hos Røde Kors i Slagelse for at deltage i et møde. På mødet var hun med til at lave flere øvelser, som de ensomme voksne tager del i.

Kronprinsesse Mary må træde til: Frederik tvunget til afbud

”Jeg sover længe, når jeg kan”. ”Jeg så det danske herrelandshold spille EM i Polen” var et par af de udsagn, som kronprinsessen, deltagere og frivillige i Værket skulle tage stilling til i øvelsen ”Enig eller uenig” ved eftermiddagens besøg i Værket. Og uanset standpunkt førte spørgsmålene til masser af både bevægelse og smil, lyder det i en pressemeddelelse fra Mary Fonden.

Deltagerne skal føle sig trygge

Øvelserne skal hjælpe de deltagende med at føle sig trygge i gruppen. Når gruppen er mere etableret, ændrer øvelserne sig og bliver mere rettet mod den enkelte deltagers sociale formåen. Målet er, at alle deltagere skal opleve både at indgå i et trygt socialt rum og samtidig udvikle deres evne til at etablere og bevare de relationer, som de har savnet i deres liv.

Dagen blev afsluttet med te, kaffe og kage – for det skal også være rart bare at være sammen i Værket.

Kronprinsesse Mary i sorg

Evalueringer har vist, at tre ud af fire deltagere oplevede, at følelsen af ensomhed var mindre, efter de have deltaget i Værket.

Se billeder fra kronprinsesse Marys besøg herover.

Del din kommentar

Forsiden lige nu