Kronprinsessen til farverig prisfest: DR-vært hyldet for “Helvedes homo”

torsdag d. 26. april 2018 kl: 11. 23 Af: Ritzau Fokus
Rainbow Awards - AXGIL 2018 onsdag den 25. april 2018, Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary og en række kendisser deltog i Danish Rainbow Awards 2018. KLIK IGENNEM GALLERIET OG SE MASSER AF BILLEDER FRA DEN FESTLIGE AFTEN. Foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau

Journalisten Abdel Aziz Mahmoud modtog onsdag aften en fornem pris.

Journalisten Abdel Aziz Mahmoud blev onsdag aften hyldet med prisen som årets LGBT-person ved Danish Rainbow Awards – Axgil 2018.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Abdel Aziz Mahmoud er selv homoseksuel, og i tv-programmet “Helvedes homo – en muslim springer ud” sætter han fokus på det at være homoseksuel og samtidig være muslim.

Se dem her: Sjældne optagelser fra dansk kronprinsebryllup

I programmet opsøgte Abdel Aziz Mahmoud blandt andet imamer og talte med dem om islams syn på homoseksualitet, skriver DR.

Prisen som årets LGBT-person modtog han onsdag med den begrundelse, at han er “en stemme og et håb om forandring for en masse unge LGBT-personer med minoritetsbaggrund”.

– Abdel hjælper med at sætte ord på, hvordan det kan være at springe ud over for familie eller venner, lød det desuden i begrundelsen.

Til stede ved Danish Rainbow Awards – Axgil 2018 var også kronprinsesse Mary, der uddelte æresprisen, som gik til organisationen LGBT Danmark.

Dronning Margrethe inviterer til aftenselskab på Christiansborg Slot

LGBT står for Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu