Kronprinsesse Mary i gruppeterapi

tirsdag d. 4. august 2015 kl: 13. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Kronprinsesse Mary besøger TUBA på Vesterbro, der arbejder med børn og unge fra misbrugsfamilier. Foto: Stine Avnbøl/Wikipedia

Kronprinsesse Mary besøger TUBA på Vesterbro, der arbejder med børn og unge fra misbrugsfamilier. Foto: Stine Avnbøl/Wikipedia

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary besøger organisationen TUBA, som kæmper for bedre forhold for børn og unge fra misbrugsfamilier

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary besøger organisationen TUBA på Vesterbro i København, der kæmper for bedre forhold for børn og unge fra misbrugsfamilier.

Hver tiende ung i Danmark er negativt belastet af deres forældres misbrug. Alt for mange får aldrig hjælp til de problemer. TUBA arbejder for, at det skal være lettere for disse børn og unge at finde og få kvalificeret og professionel til deres problemer.

– Der er ingen tvivl om, at Kronprinsessens interesse for TUBAs arbejde skaber opmærksomhed for de mange børn og unge fra familier i Danmark, hvor alkohol og stoffer fylder for meget. Det er børn, der som samlet målgruppe står meget i skyggen af deres forældre og samtidig også af samfundets berøringsangst. Derfor er vi meget taknemmelige på børnenes vegne, over Kronprinsessens besøg, fortæller Henrik Appel, der er landsleder i TUBA.

Kronprinsesse Mary må træde til: Frederik tvunget til afbud

Kronprinsessen overværer gruppeterapi

Under besøget den 18. august vil Kronprinsessen opleve TUBAs arbejde på første hånd. Kronprinsessen vil blandt andre møde Julie Dahl, der har gået i TUBA både på Bornholm og i Odense. Julie passede sin lillesøster allerede som femårig. Da hun var 13 år blev hun anbragt i sin tredje plejefamilie. I begyndelsen af gymnasiet, opsøgte hun TUBA for at få hjælp.

– Havde det ikke været for TUBA, havde jeg ikke gennemført gymnasiet. Det er jeg overbevist om, fortæller 23-årigeJulie, der netop har afleveret sin bacheloropgave i Idræt og Sundhed på Syddansk Universitet.

Kronprinsesse Mary i sorg

Desuden vil Kronprinsessen møde flere af de unge, der går i terapi og overvære en af de mange samtalegrupper.

TUBA blev sidste år i september tildelt Kronprinsparrets Sociale Pris for “en ekstraordinær indsats for de unge” samt for “aktivt med at skabe opmærksomhed om problemet og synliggøre, hvad det har af konsekvenser”.

Del din kommentar

Forsiden lige nu